nlc.hu
Szabadidő

Hídlopás Romániában

Elloptak egy hidat Romániában: „Rettenetesen meglepett minket, pedig már hozzászoktunk a lopásokhoz”

Eddig csak táblákat és közlekedési lámpákat fújtak meg.

Egyetlen éjszaka alatt elloptak egy hidat az egyik településen Romániában – számolt be a Tények. Darabonként hordták el az egészet, pedig a híd több tonnás betoncsövekből épült. Ezt az átmeneti hidat használták az emberek addig, amíg a mellette lévő új híd elkészült.

hídlopás

A híd helyét mutatja az építtető cég tanácsosa – Forrás: TV2 / Tények – videó

A közúti híd 11 darab, egyenként 1,5 tonnás csövekből állt, amin egy földréteget húztak végig a munkások. A tolvajok nappal kotrógéppel elhordták a földet a híd tetejéről, majd éjszaka elvitték az összes betoncsövet. Nem zavarta őket, hogy nappal rengeteg szemtanú előtt dolgoztak, a helyiek ugyanis azt hitték, hogy a munkavégzés része a föld eltávolítása. 

Rettenetesen meglepett minket. Való igaz, hogy már hozzászoktunk a lopásokhoz. A környéken táblákat, közlekedési lámpákat gyakran lopnak, de amikor az egyik lakó felhívott minket, hogy ellopták a hidat, nagyon meglepődtünk. (…) Olyan ez itt, mint a vadnyugaton. Egy nap az egész községünk eltűnik majd a térképről” – nyilatkozta az építtető cég tanácsosa.

Nem sokkal később az építtető megtalálta a csöveket egy helyi férfi udvarán a híd közelében. Az illető unokaöccse azonban azt állította, hogy félreértés történt: ők nem ellopták a hidat, csupán a folyómedret akarták megtisztítani. 

Kiemelt fotó forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top