nlc.hu
Szabadidő

Tűzbiztonsági okok miatt ne foglalj hotelszobát a negyedik emelet fölött

Ezért ne foglalj hotelszobát a negyedik emelet fölött!

Az utazásbiztonsági szakértő elmagyarázta, miért a negyedik és a második emelet között foglaljunk a szállodákban.
Többemeletes hotel a tengerparton madártávlatból

Egy utazás vagy nyaralás során ismeretlen helyre kerülünk, emiatt kiszolgáltatottabbak vagyunk, és bűnözőknek is könnyű célpontot jelentünk. Egy utazásbiztonsági szakértő adott néhány tippet, hogy elkerüljük a bajt.

Lloyd Figgins azt tanácsolta, hogy amennyiben hotelben szállunk meg,

lehetőleg a negyedik és a második emelet között foglaljunk szobát. Hogy miért? A tűzbiztonság miatt, a tűzoltók kitolható létrája ugyanis ritkán ér a negyedik emelet fölé.

A szakértő emellett azt javasolta, hogy amikor megérkezünk a szállásra, érdemes megnézni, hol vannak a vészkijáratok, tűzlépcsők. Túlzásnak tűnhet, de pár perc az egész, és akár életet menthet.

És miért ne foglaljunk szobát a második emelet alatt? Mert az a betörők kedvelt célpontja az utazási kockázati szakértő szerint. Ha extra óvatos szeretnél lenni, Figgins azt javasolja, lehetőleg kerüld el, hogy hangosan kimondd vagy mások kimondják a szobaszámodat. A személyzetet kérd meg, hogy írják le neked egy papírra.

A szállodák vonzzák a bűnözőket, mivel sokan vannak olyanok, akiknek az értékeik vagy a holmijuk vagy a szobájukban marad. Megpróbálják utastársnak kiadni magukat, és ráveszik a személyzetet, hogy valahogyan bejussanak a szobádba. Különösen az legyen óvatos, aki egyedül utazik, mert ha kiderül, hogy melyik a szobája, akkor miután feltűnik a bárban vagy az étteremben, nyilvánvalóvá válik, hogy a szobája üres, a betörőket pedig senki sem fogja zavarni.

Egy korábbi cikkünkben mutattunk 11+1 biztonsági tippet, hogy gondtalan legyen a vakáció.

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top