nlc.hu
Szabadidő

Visszatért a tél, havazott a Dél-Dunántúlon

Visszatért a tél: így lepte be a hó a Dél-Dunántúlt – fotók

Van, ahol 12 centiméteres hólepel borította a tájat.

Egy tőlünk délre kialakult mediterrán ciklon csapadékzónája az ország déli részén éjjel egyre többfelé okozott havas esőt, havazást, miközben a hőmérséklet is egyre többfelé 0 fok köré csökkent.  Reggelre ki is fehéredett a Dunántúl déli fele, a legtöbb, 12 centi hó eddig Komló környékén hullott, írja az Időkép.  

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap északon, északnyugaton vékonyodik, szakadozik a felhőzet, másutt erősen felhős vagy borult marad az ég. A déli és keleti megyékben még előfordulhat eső, havas eső, elsősorban Baranyában havazás is, a középső tájakon pedig záporok, hózáporok alakulhatnak ki. Vékony, olvadozó hóréteg Baranyában és környékén lehet, vastagabb hótakaró elsősorban a Mecsekben valószínű.

Behavazott erdőben sétál egy nő a Mecsekben

Behavazott erdőben sétál egy nő a Mecsekben, Pécs közelében 2017. december 9-én. (Fotó:
MTI/Sóki Tamás)

Az északi, északkeleti szél több helyen újra megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul. Késő estére -1 és +3 fok közé csökken a hőmérséklet, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig általában -6 és +1 fok között várható, de a kevésbé felhős, szélvédett északi tájakon ennél hidegebb is lehet.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top