nlc.hu
Szabadidő

Macskakölyök helyett vadállatot fogadott örökbe

Azt hitte, cuki macskakölyköt fogadott örökbe, de kiderült, hogy egy veszélyeztetett faj egy példányát

Egy férfi a saját kárán tanulta meg, hogy elég veszélyes játék a kóbor állatok befogadása. Új „szerzeményét” macskának hitte, aztán három nappal később jött a meglepetés.

Kína Yunnan provinciájában egy férfi egy domb oldalában elhelyezkedő farmon dolgozott, amikor egy aranyos kis szőrgombolyagra lett figyelmes. Rögtön arra gondolt, hogy egy aranyos kiscicára lelt, aki valamiért messzire vándorolt otthonról, és azzal teszi a legjobbat, ha befogadja a kölyköt. Azonban a kis állattal az első három napja elég sok szenvedéssel járt – írja a brit Sun.

Leopárdmacska

A leopárdmacska-kölyök (fotó: részlet a NatGeo videójából)

A férfi végül felvette a kapcsolatot a helyi rendőrséggel, mondván hátha hiányolja valaki az eltűnt kölyköt, ám a rendőröktől meglepő választ kapott: kiderült, hogy nem egy macskát, hanem egy vadon élő állat kölykét fogadta be az otthonába. Egy Prionailurus bengalensis, vagy népszerűbb nevén leopárdmacska került a birtokába. A fajta egy nagyobb otthoni macska méretével bír, és Kínában veszélyeztetett állatfajnak számít. Sajnos elég gyakran előfordul, hogy egyszerű házi cicának nézik őket, mint ahogy ez esetben is történt.

Leopárdmacska

Leopárdmacska a vadonban (Fotó: Getty Images)

Csakhogy a leopárdmacskák valójában éjszakai vadászok, emlősöket, gyíkokat, madarakat és patkányokat üldöznek a sötétben. Nem “játszanak” az ételükkel, hanem szakszerűen rácsapnak a zsákmányra, belemélyesztik a fogukat, és szorosan tartják a fogást. A rendőrök megpróbálták megtalálni a kölyök anyukáját, hogy visszaadják neki az állatot. Arra gondoltak, hogy épp a környéken vadászhatott, amíg a kölykét elvitték. Sajnos a keresés nem járt sikerrel, pár nappal később a leopárdmacska anyuka már nem volt ott a környéken. A rendőrök egy állatmenhelyre küldték a cicát, amíg elég érett nem lesz ahhoz, hogy szabadon engedjék. Becslésük szerint a kölyök mindössze egy hónapos volt, amikor rátaláltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top