nlc.hu
Szabadidő

Munkaidőn kívüli üzenet miatt tiltotta le főnöke telefonszámát

Munkaidőn kívül kereste a főnöke, letiltotta a telefonszámát

Vanessát felettese néha még a magántelefonján is kereste, hiába fizet külön céges mobilért.

Egy fiatal nő TikTokon indokolta meg, miért döntött úgy, hogy egyszerűen letiltja főnöke telefonszámát. Vanessa betegség miatt éppen nem dolgozott, de a felettese mégis üzeneteket küldött neki munkahelyi feladatokkal kapcsolatban. 

Hozzátette, havi 45 kanadai dollárt (kb. 12 ezer forint) költ arra, hogy legyen céges telefonja is, a főnöke mégis sokszor a magánszámán keresi őt. 

A kommentelők nagy többsége szerint helyesen döntött, van, aki meg is jegyezte, a kanadai Ontarióban, ahol Vanessa él, illegális, ha a főnök munkaidőn kívül kapcsolatba akar lépni beosztottjaival. Akadt olyan is, aki arra buzdította, hogy jelentse az ügyet a HR-nek, de közölte, ez sajnos nem áll módjában, egy kis cégről van szó, náluk nincsen ilyen osztály.

És felmerült az a kérdés is, miért ő fizet azért, hogy céges telefonja is legyen. „A cégnél mindenki a személyes mobiltelefonját használja munkahelyi telefonként” – mondta Vanessa, akinek így nincs más választása, ha két telefont szeretne, akkor azt saját pénzből kell finanszíroznia. 

Nő stresszesen nézi a mobiltelefonját

Fotó: Getty Images

(via 24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top