nlc.hu
Szabadidő

Szavazhatsz, milyen zene szóljon a margitszigeti szőkőkútnál

Szavazz, milyen zenét játsszon a margitszigeti szökőkút!

Döntsd el te, mi legyen a margitszigeti szökőkút megújult zenei programja!
Margitszigeti szökőkút

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely ma tette közzé Facebook-oldalán, hogy március 12-ig lehet szavazni arról, milyen zeneszámok szóljanak a sokakat vonzó margitszigeti szökőkút.

„Május és október között sokezer budapesti és ide látogató várja a Margitszigeten, hogy minden egész órában megszólaljon a zene, az égig érjen a vízsugarak zenére komponált tánca, sötétedés után pedig elkezdődjön a szökőkút vízpárájára varázsolt fény- és filmvetítés” – írta Karácsony Gergely. 

A margitszigeti zenélő szökőkút Budapest egyik legnépszerűbb ingyenes látványossága. Hogy így legyen, az persze komoly tervezést igényel: a látványt 155 fúvókával hozzák létre, minden egyes dalhoz külön komponálják a vízsugarak játékát. Budapest 150. születésnapjára megújítják a zenélő szökőkút programját, és a főpolgármester úgy tartja helyesnek, ha ezt a budapestiek döntésére bízza. 

A jelenlegi zenei programról tudjuk, hogy azt az előző városvezetés határozta meg, az egyes zeneszámokról a főpolgármester döntött. Ízlések és pofonok.

A szavazásra kínált konkrét listát hosszas egyeztetések és mérlegelés után a Főkert szakemberei állították össze, akik pontosan tudják, melyik dalra lehet, és melyikre nem lehet beprogramozni a vízsugarak táncát. Ez a korlát szab határt a fantáziának, de talán így is sikerült biztosítani a műfajok, az előadók, a hangulatok sokszínűségét.

Az alábbi oldalon te is jelezheted, hogy mely alkotásokat szeretnéd hallani a szökőkút műsorán, és melyeket nem: https://enbudapestem.hu/…/on-dont-megujul-a…

A Budapest 150. születésnapjára megújuló zenei programba a 8 legtöbb szavazatot kapott dal kerül be, ezeket május 6-ától lehet meghallgatni, és a rájuk komponált vízjátékot megcsodálni a Margitszigeten. A szavazás ma indul és március 12-ig tart.

Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top