nlc.hu
Szabadidő

20 kilós gigapontyot fogtak ki a Balatonból

20 kilós gigapontyot fogtak ki a Balatonból

Ez a 2023-as szezon első gigahala.
gigaponty

Besétálós módszerrel fogták a Balaton idei első gigapontyát – írta meg a Pecaverzum a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. posztja alapján. A metódus lényege, hogy a parti horgász a vízben gázolva eltávolodik a parttól, majd a horgászbot segítségével dobva juttatja be végszerelékét a meghorgászni kívánt helyre.

A húsz kiló feletti hal vasárnap délután akadt Valtner Tamás horgára, aki hajszálelőkére egy szem, 20 milliméteres édes balanszírozott bojlit tett, végül ez tetszett meg a gigahalnak. A 21,10 kilót nyomó pontyot a helyszínen hitelesítette a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Kft. egyik halőre.

Bár a mostani fogás is szép, messze van a balatoni pontyrekordtól, amit Vogel András, a VMFISHING csapatának horgásza tart egy 32 kilogramm fölötti példánnyal. A Pecaverzum szerint tavaly fogtak még ennél is nagyobb halat, de az nem került hitelesítésre, így nem számít hivatalos rekordnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top