nlc.hu
Szabadidő

Oscar-díjátadó ajándékok

45 millió forint értékű vigaszdíj jár a hoppon maradt Oscar-jelölteknek is

Azt is mondhatnánk, itt nincsenek vesztesek...
Oscar-szobor

Amíg a jóérzésű átlagember azon sakkozik, hogyan tudja a mindennapi megélhetését biztosítani a jelenlegi árak mellett, addig Hollywood kivételezettjei gőzerővel készülnek a 95. Oscar-díjátadóra, ahonnan egészen biztosan nem térnek üres kézzel haza. Függetlenül attól ugyanis, hogy milyen nevek kerülnek elő a borítékokból, a fő kategóriák jelöltjeinek jár a 126 ezer dolláros vigaszdíj, ami bő 45 millió forint értékű ajándékot jelent, és amit általában több bőröndben szállítanak le az otthonukba.  

Mindenki nyertes

A Distinctive Assets marketingcég 2002 óta osztja szét nem hivatalos és gyakran hat számjegyű „Mindenki nyer” ajándékcsomagjait a négy fő színészi kategória Oscar-jelöltjei között, valamint a legjobb rendező kategóriában. Lash Fary, a cég alapítója a kétezres évek elején a Grammy-gálában volt érdekelt, akkor jutott eszébe, hogy talán az Oscarra is kiterjeszthetné az ajándékozás lehetőségét, és azóta is töretlenül szállítja a meglepetéscsomagokat. A legdrágább eddig a 2020-as volt, a maga 261 ezer dolláros értékével, azonban tavaly is már „csak” 149 ezret ért egy ilyen összeállítás, most pedig még kevesebbet kóstál. Ugyanakkor idén a szokásos 25 jelölt helyett 26-an részesülnek kiváltságban, a Minden, mindenhol, mindenkornak ugyanis két rendezője van, Daniel Kwan és Daniel Sheiner, és az nem lehet opció, hogy osztozzanak rajta. 

Hozzátennénk azt is, hogy vannak hírességek, akik nem kérnek a felhajtásból, Denzel Washington tavaly például kerek perec visszautasította az ajándékot, J. K. Simmons pedig jótékonysági célra ajánlotta fel. 

Mit rejt a csomag? 

És akkor nézzük meg, hogy pontosan miből adódik össze a luxusbőrönd tartalma. Vannak a kisebb értékű ajándékok, mint például nyakpárna a PETA jóvoltából (60 dollár), egy Reflect egészségügyi gömb, ami állítólag segít a stressz szabályozásában (229 dollár), prémium csokoládédoboz (99 dollár), ínyenc datolya a Bateeltől (435 dollár), sőt, egy üveg ehető masszázsolaj (87 dollár) és egy japán tejes kenyér (18 dollár) is található benne.  

A párszázas ajánlatot követik a középkategóriás, négyszámjegyű dolgok: 

Olasz kiruccanás: 9 ezer dollár 
Az Olaszország partjainál felújított világítótorony, a Faro Punta Imperatore a jelölteknek – és hét legközelebbi barátjuknak – három éjszakás tartózkodást kínál, a csomagba pedig beletartozik egy jachtút Caprira, kirándulás egy Vespával, vagy egy ingyenes italozás a helyszín tetőtéri bárjában, ahonnan tökéletes kilátás nyílik az óceánra. 

Hajkezelés: 7 ezer dollár 
Dr. Alan Baumam ajándéka hajhullás elleni táplálékkiegészítőket, helyi készítményeket és hajhelyreállító kezelést tartalmaz, amely vérlemezkék segítségével serkenti a hajnövekedést. 

Tesztek: 1700 dollár 
A KnowingLabs laboratórium házi teszteket kínál, amelyek között a fizikai teljesítménytől a bőr állapotát felmérő tesztig minden megtalálható. 

Ékszerek: 1200 dollár 
A jelöltek egy-egy 18 karátos arany karkötőt kapnak a Rareté Studios márkától, testreszabott gyöngyökkel és drágakövekkel, többek között Herkimer gyémánttal és citrinnel. 

A tartós boldogság: 630 dollár 
Boldogságot pénzért nem lehet venni, de egy Oscar-jelölt azért megpróbálhatja. Jo Bowbly, spirituális edző és A Book For Life című könyv szerzője magánórát ad az ajándékozottaknak arról, hogyan lehetnek tartósan boldogok. 

Ezek azonban tényleg eltörpülnek a nagyágyúk mellett, amik mind 10 ezer dollárt, vagy annál többet érnek. 

Pihenés: 40 ezer dollár 
Három éjszaka a vidéki Ottawában, tíz hektáron elhelyezkedő, elegáns birtokon, minden jóval kecsegtetve – ez tartozik bele a 40 ezer dolláros kikapcsolódási lehetőségbe, amihez két ritka autókülönlegesség is jár, ha esetleg az ajándékozottak úgy döntenének, nem elég számukra a profi séfek kínálata és a helyszín adta kikapcsolódási lehetőség.  

Renoválás: 25 ezer dollár 
A Maison Construction Los Angeles-i székhelyű luxuslakásfelújító cég egy 25 ezer dollár értékű lehetőséget kínál számukra átalakításhoz, vagy építési projekthez, ha úgy döntenének, egy ráncfelvarrás ráférne az otthonukra. 

Plasztikai sebészet: 12 ezer dollár 
Dr. Thomas Su
, a Celebrity Arms Sculpting eljárását ajánlotta fel a jelölteknek, ami a zsírleszívás egyik formája a kar feszesítésére. 

Oxygenetix: 12 ezer dollár 
Az Oxygenetix márka egy évnyi oxigénnel dúsított alapozót és korrektort ajánlott fel, illetve egy Potenza mikrotűs kezelést a fiatalosabb bőr érdekében. 

Öregedésgátló kezelések: 10 ezer dollár 
Dr. Konstantin Vasyukevics New York-i plasztikai sebész 10 ezer dollár értékű arckezelést ajánl a kémiai hámlasztástól a töltőanyagokig. 

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top