nlc.hu
Szabadidő

Az M1-es autópályán történt baleset lehetséges oka

Ez okozhatta a szörnyű tömegbalesetet az M1-es autópályán, amiben tíz gyermek is megsérült

A helyszínen döbbenetes fotók és videók készültek.

Mint arról mi is írtunk, tömegbaleset történt szombaton. Az Országos Katasztrófavédelemi Főigazgatóság tájékoztatása szerint harminckét személyautó, öt kisteherautó és hat kamion érintett az M1-es autópályán, Mány térségében történt balesetben, amely a sztráda 30-as kilométerszelvényénél, a Győr felé vezető irányban következett be. Hozzátették, a járművek közül tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion gyulladt ki.

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál 2023. március 11-én.

Kiégett és sérült gépjárművek az M1-es autópályán Herceghalomnál 2023. március 11-én. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

Az autópályakezelő szóvivője az RTL Híradónak arról beszélt, amint értesültek a balesetről, azonnal megnézték a kameraképeket, amin nem nagyon lehetett látni semmit, csak annyit, hogy tűz ütött ki.

Szimicsku László azt mondta, ők úgy tudják, hogy egy 20 méteres sávban egy lokális szélátfúvás keletkezett, amit az is súlyosbított, hogy a környező mezőgazdasági földeken az elmúlt napokban munkálatokat végeztek, föllazították a talajt, és ez a hatalmas orkánerejű szél felkapta a port és befújta az autópályára. 

Összeroncsolódott gépjárművek az M1-es autópályánál Herceghalomnál 2023. március 11-én.

Összeroncsolódott gépjárművek az M1-es autópályánál Herceghalomnál 2023. március 11-én. (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

„A mi információink szerint ebbe a lokális szélátfúvásba érkezett meg néhány autó. Valaki fékezni kezdett, és tulajdonképpen egy tömegkarambol alakult ki” – tette hozzá.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta, hogy a helyszínre négy helikopterrel és 16 mentőautóval érkeztek a mentők, és 39 embert vittek négy település – Győr, Tatabánya, Székesfehérvár és Budapest – kórházaiba.

A szóvivő információi szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben, írja a Telex.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top