nlc.hu
Szabadidő

A Naatu Naatu sikere

Ez a dal írhat történelmet az idei Oscaron

Egy indiai film betétdala, amely a Grammyn már aratott és most harcba indul az Oscarért.

Bár India nem nevezte a legjobb idegennyelvű filmek Oscar-díjára az R.R.R. című alkotást, a film betétdala, a Naatu Naatu komoly esélyekkel indul a legjobb filmes dalok kategóriájában. A BBC annak járt utána, miért lehet ez a dal ilyen népszerű.

indiai színészek

Ram Charan és N. T. Rama Rao Jr, az RRR sztárjai (Fotó: Getty Images)

A Naatu Naatu már beírta magát az indiai mozitörténelmbe azzal, hogy januárban elnyerte a legjobb eredeti dalnak járó Golden Globe-díjat, legyőzve olyan nagy versenyzőket, mint Rihanna, Taylor Swift és Lady Gaga. A legjobb eredeti dal Oscar-jelölésével és a vasárnapi Oscar-gálán várható előadással a dal iránti érdeklődés történelmi csúcson van.

A dalt a Variety magazin filmzenei adrenalinrobbanásként jellemezte, íme:

Nem salsa, nem flamenco, testvérem. Ismered a naatu-t?” – kérdezi egy jóképű, szakállas indiai egy zavarodott külsejű angoltól. Válaszra sem várva, barátja kíséretében belevág egy dalba és táncba, amely az egyik legritmusosabb, ami mozivásznon szerepelt

Alluri Sitarama Raju (Ram Charan Teja) és Komaram Bheem (NT Rama Rao Jr) csak széles mosolyukat és elasztikus nadrágtartójukat használva robbantanak ki egy mini porvihart, energikus és tökéletesen szinkronizált lépéseikkel, elegáns európai öltönyeikkel. A gonosz angol – mi csak Jake néven ismerjük – „gusztustalannak” és „mocskosnak” nevezi a fellépésüket, mielőtt egy táncversenybe csatlakozna, hogy aztán a kimerültségtől a földre zuhanjon. Raju és Bheem eközben diadalittasan táncolnak tovább és tovább. Hétfő hajnalban kiderül, meddig tart a tánc.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top