nlc.hu
Szabadidő
Újra Magyarországon Jane Goodall

Ismét Magyarországra érkezik Jane Goodall

2023 májusában Magyarországra látogat Dr. Jane Goodall, világhírű főemlőskutató, ENSZ-békenagykövet és aktív környezetvédő, akinek köszönhetően megtudtuk, hogy a csimpánzok sokkal közelebbi rokonaink, mint valaha gondoltuk volna. Egyetemi előadása egyben A remény könyve című kötetének magyarországi bemutatója is lesz.

Dr. Goodall, a környezetvédelem egyik legnagyobb szószólója évtizedekkel ezelőtt, az afrikai vadon pusztulását látva kezdte meg utazásait, hogy felhívja a figyelmet a bolygónkat érintő problémákra, fogyasztói szokásaink környezetkárosító hatásaira, közös felelősségünkre és a megoldásokra. Az általa alapított és a nevét viselő intézet az évtizedek alatt jelentős környezetvédő szervezetté nőtte ki magát.

Az aktivista négy év után, idén ismét Budapestre érkezik a Central Könyvek és a Jane Goodall Intézet meghívására, hogy május 9-én az ELTE Lágymányosi Campusán, a nagyközönség előtt tartsa meg előadását, mely a tavaly megjelenő A remény könyve című kötetének bemutatója is egyben. Goodall személyében olyan előadóval találkozhatunk, aki egy élet kontinenseken átívelő tapasztalatait osztja meg közönségével, ám a tudós szemével látott globális összefüggéseket egy humanitárius szavaival közérthetően, cselekvésre ösztönözve meséli el.

A remény könyve

Jane Goodall: A remény könyve
(Fotó: Central Könyvek)

„A remény sarkall kitartásra a viszontagságokkal szemben. Vágyálom, amelynek a megvalósulásáért azonban keményen meg kell dolgoznunk…” – írja regényében Goodall.

A remény könyvében – mely már elérhető a könyvesboltokban – a természetnek szentelt életútján szerzett tapasztalatait adja át, és beavat minket abba is, hogy miért rendületlen a természet világába és az emberiségbe vetett hite.

Történeteivel reményt ad és cselekvésre sarkall, és nem győzi hangsúlyozni, hogy szerinte megmenthető a bolygónk. Nem naivitás ez, hisz Jane Goodall is éppolyan sötéten látja a bioszféra helyzetét, mint bármely más kutató, azonban pozitív példákkal és sikeres természetvédelmi akciók történeteinek elmesélésével igyekszik az emberiségnek is megmutatni, hogy mindig van remény.

Az előadás háziasszonya Orvos-Tóth Noémi lesz, az eseményre jegyek ezen az oldalon válthatók.

Az nlc és a Central Könyvek tulajdonosa a Central Médiacsoport.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top