nlc.hu
Szabadidő

Óriási amur a Holt-Körösből

„Esélytelen volt felemelni” – gigahalat fogtak a Holt-Körösön

Halritkaság akadt horogra.
horgász

Különleges fogásról számoltak be a MatchFishing Horgászbolt és Sporthorgász Egyesület Szarvas Facebook-oldalán. Pergetve fogott ki egy 40 kilós fekete amurt Levente a Szarvas-Békészentandrási Holt-Körösön, vagy más néven Kákafoki-holtágon.

Ismeritek azt az érzést, amikor fél órája fárasztotok kajakból egy komolynak ígérkező harcsát, (…) majd mikor végre sikerül felhúzni, akkor a harcsátok egy szempillantás alatt átváltozik egy másfél méteres, körülbelül 40 kilós fekete amurrá? Na, én már tudom, milyen ez” – írta a szerencsés pecás, aki csak tippelte, hogy 40 kilós a hal, mivel nem volt nála halmatrac. “Nem készültem ekkora halra, esélytelen volt felemelni” – jegyezte meg Levente, aki pár fotó után visszaengedte a vízbe a gigaamurt.

Mint a Pecaverzum megjegyzi, az abszolút magyar országos rekord fekete amurt – ami egy 40,73 kilós példány volt – ugyancsak a Kákafoki-holtágból fogták ki 2021-ben.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top