nlc.hu
Szabadidő

Gellért-hegy átfordítható padjai

Még a tősgyökeres budapestiek is alig ismerik a Gellért-hegy régi trükkjét

Sokakat meglepetésként ért a hegy padjainak titka.
Gellért-hegy

A TikTok nagyon sok mindenre jó, többek között arra is, hogy az ember mindennap tanuljon valami újat. Most is ez történt, ugyanis Vivien Hernandez Franco feltöltött egy videót, amin bemutatja, milyen trükkre képesek a padok a Gellért-hegyen. 

Voltaképpen egy jól irányzott mozdulattal az ülőalkalmatosságok megfordíthatóak, így ahelyett, hogy háttal ülnénk a panorámának (lásd Velencei-tó), teljes pompájában élvezhetjük a kilátást, ami napos időben és éjszaka különösen szép látványt nyújt. A felhasználó akkor figyelt fel a trükkre, amikor látta, hogy a padok ellentétes irányban állnak.

A dolog egyébként nem újdonság, az egyik kommentelő felhívta rá a figyelmet, hogy már a ‘60-as években is így volt, ennek ellenére nagyon sokan még a fővárosiak közül sem ismerték a padok titkát. Ugyanakkor többen jelezték, hogy bár ők tudták, igazából a saját kárukon tanulták meg, mennyire nem jó ötlet ezeken hátradőlni, ugyanis egész egyszerűen hátraestek rajta.  

A videó kicsivel több, mint 873 ezer megtekintésnél jár, és sorra fogadkoznak az emberek, hogy legközelebb ők is kipróbálják, ha arra járnak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top