nlc.hu
Szabadidő

Pollák Julianna Éva balettnövendék sikerei

Külföldön is felfigyeltek a 10 éves Julcsira, a magyar balettnövendékre

A Magyar Nemzeti Balettintézet II. évfolyamos növendéke már több nemzetközi táncversenyen is az élmezőnyben végzett.

Lenyűgöző sikert aratott az április elején Floridában megrendezett Youth American Grand Prix (YAGP) balettversenyen a Magyar Nemzeti Balettintézet II. évfolyamos növendéke, Pollák Julianna Éva: a 9 és 11 év közti korosztály számára meghirdetett prekompetitív klasszikus balett kategória évaddöntőjében a legjobb 12 között végzett, amivel egyedüli magyar indulóként először ért el ilyen előkelő helyezést az immár 24. alkalommal zajlott eseményen. A 10 éves balettnövendék Chernakova Olga és Kirejko Dmitrij Taraszovics betanításában Broniszlava Nizsinszka és Dimitri Romanoff A rosszul őrzött lány című balettjéből Lise variációját táncolta a szaktekintélyekből álló zsűri előtt.

Julcsi ráadásul nem is először ért el hasonlóan kiemelkedő eredményt. Tehetségére már több nemzetközi megmérettetésen is felfigyeltek. Idén februárban a berlini TanzOlympon modern tánc kategóriában 2. helyezést ért el. Tavaly novemberben szintén egyedüli magyar indulóként korosztályában 71 induló közül első helyezett lett YAGP párizsi elődöntőjén, ezt megelőzően májusban a Spoleto Nemzetközi Táncversenyen bronzérmet szerzett.

Pollák Julianna Éva

Pollák Julianna Éva (Fotó: MNBI)

A balettnövendék a Magyar Állami Operaház több produkciójában, így a Kishattyúk tava című, óvodásoknak és kisiskolásoknak készült balettmese-előadásban és a közönségkedvenc A diótörőben is látható, ez utóbbiban Marika szerepében. 

„Anyukám beíratott egy tánciskolába, de az nem annyira tetszett, ezért eljöttünk a Balettintézetbe felvételizni. Nagy álmom, hogy balett-táncos legyek, minden szerepet szívesen eltáncolnék – mesélte tavaly decemberben a Meglepetés magazinnak Julcsi, aki 4 éves kora óta balettozik. – Néha túl sok az iskola és a balett, de örömmel csinálom, megéri.”  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top