nlc.hu
Szabadidő

A Budapest Parkban szavalnak a Katona József Színház színészei

Egy versben szólal meg Azahriah, az Alvin és a Mókusok és Beton.Hofi – videó

Különleges beharangozó készült a májusi Csinibaba Táncdalfesztiválhoz.

Május 21-én rendezik meg a Csinibaba Táncdalfesztivált, ami a negyvenedik születésnapját ünneplő Katona József Színház és a a Budapest Park közös rendezvénye. Mint a közleményükben írják, a színház és az élőzene furcsa, hibrid, de mindenképpen innovatív találkozási pontjában megvalósuló esemény lényege, hogy a Parkban sokszor megforduló énekesek és zenészek, illetve a Katona társulatának tagjai állnak majd közösen a színpadra.

Az esemény beharangozójaként készült egy kisfilm is, amiben Jordán Adél, Ónodi Eszter, Elek Ferenc, Lengyel Benjámin és Tasnádi Bence a még javában épülő Budapest Parkban szavalnak dalszövegeket.

„A kisfilmhez egy olyan képi világot szerettem volna, ami abszolút karakter/emberközpontú, de közben szabadon, nem túl direkt, hanem inkább absztrakt módokon tudunk mozogni, használni és megmutatni az épülő Budapest Park tereit, ismerős zugait” – mesélte el Vadas Géza, a kisfilm rendezője, aki a Rockstar Photographers csapatával dolgozott együtt.

Jordán Adél a Budapest Park nyitófilmjében

A kisfilmben elhangzó vers különlegessége, hogy több mint 25 különböző Budapest Park-os fellépő dalszövegét rejti, úgy, hogy nem csak rímel, de összességében egy egybefüggő, gondolatiságában is koherens költeményt kapunk. Fő üzenete az életigenlés, az elfogadás és a sokszínűség, és a vers megalkotója, a Park lead ügynökség egyik vezetője, Jakab Zsolt erről a következőképp mesél:

„Szerintem ez a vers bizonyíték arra, hogy passzolunk egymáshoz akkor is, ha a stílusunk, a színünk, a beállítottságunk, az oldalaink meg minden ilyen külső dolgunk különbözik. Egy versben szólal meg Azahriah és az Alvin és a Mókusok, Beton.Hofi szavai rímelnek Lukács Laci gondolataira – ez működik. Ha rá mersz nézni arra, aki az ellentéted, ha szóba mersz állni vele, és meg mered hallgatni, rájössz, hogy passzoltok, mert a nap végén mindketten emberek vagytok. Egyszerűen csak emberek.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top