nlc.hu
Szabadidő

Nem hiszik el a fiatal színészről, hogy valódi ember

„Igazi vagyok, nem mesterséges intelligencia” – Védekeznie kell a 16 éves színésznek

Armen Nahapetian már az Amitől félünk című film plakátján is feltűnt a kamasz Joaquin Phoenixként. Azóta sokan hiszik azt, hogy ő valójában Phoenix mesterséges intelligencia segítségével megfiatalított verziója.

Nem vagyok mesterséges intelligencia

– mondja magáról Armen Nahapetian 16 éves színész, akit Ari Aster Amitől félünk című filmjének bemutatója óta támadnak azzal, hogy nem valódi ember. Nahapetian a film flashback jeleneteiben játssza a fiatal Joaquin Phoenixet, és a hasonlóság annyira meggyőző, hogy emiatt sokan azt gondolják, a sztár digitálisan megfiatalított verzióját látják. Amikor pedig szembesülnek vele, hogy nem így van, egyszerűen nem akarják elhinni – írja a Variety.

Amitől félünk

Armen Nahapetian az Amitől félünk című filmben (Fotó: Mozinet)

Néhány hete bementem egy moziba, ahol az egyik ott dolgozó rám mutatott, hogy „Istenem, te valódi vagy!”

– mesélt az élményeiről a fiatal színész, aki az Instagram-bemutatkozásában nemrég külön feltüntette, hogy igazi és nem a mesterséges intelligencia terméke. A zavarhoz nyilván hozzájárult, hogy a filmet egy olyan plakáttal kezdték reklámozni, amin Joaquin Phoenix négy különböző formában/életkorban látható.

Amitől félünk plakát

Az Amitől félünk hivatalos plakátja (Forrás: Mozinet)

Mivel a másik hármat – még a nagyon időset is – valóban Phoenix alakítja, az emberek jogosan gondolhatták, hogy a negyedik is ő, csak épp mesterséges intelligencia segítségével megfiatalították, ahogy azt például Harrison Forddal is tették az ötödik Indiana Jones-mozi első 25 percében. Lassan annyira megszokottá válik a színészek digitális fiatalítása a filmekben (a Marvel például rendszeresen alkalmazza ezt), hogy a nézők számára már inkább az lesz a furcsa, amikor egy sztárt nem fiatalítanak így meg, hanem a karakter fiatalabb verzióját rábízzák egy fiatalabb színészre.

Armen Nahapetian

Armen Nahapetian civilben, az Amitől félünk díszbemutatóján (Fotó: Michael Buckner/Variety via Getty Images)

Nahapetian a kialakult helyzetet ugyan valamennyire viccesnek is tartja, ugyanakkor komolyan is veszi, ugyanis azt remélte, hogy a nézőknek csak feltűnik majd, hogy ő egy valódi kamaszfiú. A napokban egy lövöldözős játék, az Unrecord készítői pont fordított helyzetben találták magukat: az általuk teremtett digitális környezet annyira élethű lett, hogy bizonygatniuk kellett, hogy a játék trailerének nézői nem a valódi világot látják, hanem csak egy játékot.

A testkamerás felvételeket idéző, a mozgást realisztikusan követő képek tényleg olyanok, mintha valódi kamerákkal vették volna fel, vagyis érthető, hogy a látványvilág sokak számára miért volt zavarba ejtő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top