nlc.hu
Szabadidő
Pendüljünk egy húron! programajánló

Ki is az a rettegett Kacatszörny? – Zenés előadás a természet, a környezet és a zene harmóniájáról

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület közös előadásban szól a gyermekekhez.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar és a Bábozd Zöldre Egyesület Pendüljünk egy húron! gyermekelőadásának május 14-én lesz az újabb bemutatója a  Kiscelli Múzeum templomterében. 

„Mimó, Csipek és Ficak, a három ismert környezetvédő bábfigura kalandokba keveredik, a Liszt Ferenc Kamarazenekar zenészei segítik őket izgalmas útjukon. Vajon miről álmodik Mimó, és hova rejtőzik el Csipek a viharban? Hogyan segítheti mesehőseinket a zene ereje és a gyerekek összefogása? Muzsikusok, bábosok és a közönség közösen deríti ki, ki is az rettegett Kacatszörny”  – olvasható a program ismertetőjében.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje a Karmelita kolostor Beethoven-termében

A Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje a Karmelita kolostor Beethoven-termében 2023. január 22-én. (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

“A mese, a zene és bábjáték összekapcsolás a korosztálynak szánt előadások esetében nevezhető hagyományosnak, de a tartalom, amivel a szervezők megtöltik a keretet, újszerű, váratlan és tanulságos. A ma nagyon is divatos szó, harmónia, egy zenekar szótárában van a legjobb helyen, a muzsikusok tudják legérzékletesebben megmutatni, milyen az elvesztése, a megtalálása, vagy a megőrzése. Bábos partnereik a maguk témájában is a harmóniakeresést állították középpontba, ráadásul úgy, hogy a célzott korosztály képzett és tapasztalt ismerői”  – áll még a közleményben.

Az előadással nem ér véget az esemény, a természet, a környezet és a zene harmóniájáról szóló produkció után a gyerekek kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top