nlc.hu
Szabadidő

A polgármester 113 ezer forintos szemüveget vásárolt magának a falu pénzén, feljelentették

A polgármester 113 ezer forintos szemüveget vásárolt magának a falu pénzén, feljelentették

Szemüvegtérítésre nem volt jogosult a polgármester, aki ellen feljelentést tettek.

A Tolna vármegyei Szakály polgármestere, Törő Péter 2019. március elején döntött úgy, hogy szemüvegre van szüksége a számítógép előtti munkavégzéshez, és erre az 1200 lakosú község pénzét használta fel, 113 ezer forintot.

A polgármester négy hónappal később lemondott, és mint kiderült, képernyő előtti tevékenységet nem végezhetett, mert a távozásakor, az átadás-átvételkor számítógépet, laptopot, valamint táblagépet sem adott le, nem rendelkezett ilyen eszközökkel. Szemüvegtérítésre sem volt jogosult. Feljelentést tettek ellene.

Polgármester szemüvege

(Fotó: Getty Images)

A polgármester a Blikknek elismerte, hibázott. „Az összeget visszafizettem. Ezért van a határozatban, hogy a visszafizetéssel elismertem, jogtalanul vettem a szemüveget. Megjegyzem, akkor nekem ez eszembe sem jutott” – nyilatkozott.

Paczolay Csaba, aki feljelentést megtette ebben az ügyben, azt hangsúlyozta, hogy a pénz visszafizetése ellenére a korábbi polgármester a hűtlen kezelést elkövette – írja a Telex.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top