nlc.hu
Család

16 éves tinilányt vett el a 65 éves polgármester

Tini szépségkirálynőt vett feleségül a 65 éves polgármester

Ha ez önmagában nem lenne elég bizarr, az esküvő után a férfi kinevezte a lány anyját kulturális és idegenforgalmi képviselőnek.
Menyasszony és vőlegény az erdőben

A 65 éves Hissam Hussein Dehaini, a Brazília déli részén fekvő Araucária város polgármestere nemrégiben feleségül vett egy nála 49 évvel fiatalabb lányt, egy nappal azután, hogy az betöltötte a 16. életévét, ami az a korhatár, amikor valaki törvényesen megházasodhat.

Már ez önmagában is vitát váltott ki a dél-amerikai országban, de a házasságot a nepotizmus és a korrupció súlyos vádjai is beárnyékolják. A brazil Paraná állam ügyészi hivatala azt vizsgálja, hogy a fiatal menyasszony édesanyját nevezték ki Araucária kulturális és idegenforgalmi képviselőjének posztjára, mindössze egy nappal a polgármester esküvője után.

A brazil törvények szerint a 16. életévüket betöltött kiskorúak csak szüleik beleegyezésével köthetnek legálisan házasságot, így a fiatal menyasszony édesanyjának április 13-i kinevezését egy jól fizetett pozícióba az önkormányzaton belül sokan egyfajta megvesztegetésnek tekintették. Marilene Rode már korábban is tisztviselő volt az oktatási hivatalban, de jóval alacsonyabb fizetéssel és kisebb befolyással.

A hír, hogy Dehaini polgármester a vitatott esküvője másnapján kinevezte anyósát, hatalmas botrányt kavart a településen. Az indulatokat tovább korbácsolta az, hogy a házasságot Hilda Lukalski Seima, a város anyakönyvi hivatalának vezetője szentesítette, aki egyben alpolgármester is.

A vádakra reagálva a polgármesteri hivatal közleményt adott ki, azt állítva, hogy a kinevezés „a végrehajtó hatalom vezetőjének mérlegelési jogkörében történt, aki úgy ítélte meg, hogy a tisztviselő megfelel a pozíció betöltéséhez szükséges feltételeknek, mivel 26 éves közszolgálati tapasztalattal rendelkezik”.

Az ügyészség ezzel nem ért egyet, így Dehaini polgármestere és 16 éves felesége, aki a város tini szépségkirálynője volt, valószínűleg kissé rázós mézeshetekre számíthatnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top