nlc.hu
Szabadidő

Nyolc embert lőttek le egy texasi bevásárlóközpontban

Nyolc embert mészárolt le egy fegyveres egy texasi bevásárlóközpontban

Az elkövető egyszerűen kiszállt az autójából, és lőni kezdett az emberekre.

Nyolc embert agyonlőtt, legkevesebb hét másikat pedig megsebesített egy fegyveres szombat este egy forgalmas bevásárlóközpontban Dallastól északra – közölte a rendőrség.

A tettest, akiről a hatóságok feltételezik, hogy egyedüli elkövető volt, egy rendőr lőtte agyon a texasi Allen településben lévő Allen Premium Outlets bevásárlóközpontban.

Az Allen Premium Outletsben történt lövöldözés helyszíne 2023. május 6-án a texasi Allenben

Az Allen Premium Outletsben történt lövöldözés helyszíne 2023. május 6-án a texasi Allenben (Fotó: Stewart F. House / Getty Images via AFP)

Jon Boyd, a mintegy százezer lakosú Allen tűzoltóparancsnoka újságíróknak elmondta, hogy kilenc embert szállítottak kórházba lőtt sebekkel, ketten közülük a kórházban belehaltak sebesüléseikbe. Három további sebesült állapota válságos, a négy másiké stabil. A sebesültek 5 és 61 év közöttiek.

Greg Abbot texasi kormányzó „elmondhatatlan tragédiának” nevezte a lövöldözést, és közleményében tudatta, hogy az állam minden segítséget kész megadni a helyi hatóságoknak.

A tömeges lövöldözések szinte mindennapossá váltak az Egyesült Államokban, 2023-ban eddig legkevesebb 198 ember veszítette életét ilyen incidensekben.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top