nlc.hu
Szabadidő

Rafael Nadal visszavonulása

Rafael Nadal kihagyja a Roland Garrost, jövőre visszavonul

A 36 éves teniszező 2005-ös bemutatkozása óta először nem vesz részt a Roland Garroson.

Nem vállalja a játékot a 22-szeres Grand Slam-tornagyőztes spanyol Rafael Nadal a jövő vasárnap kezdődő francia nyílt teniszbajnokságon, mert még mindig bajlódik a csípősérüléséből adódó problémákkal. A 14-szeres tornagyőztes 2005-ös bemutatkozása óta először hagyja ki a Roland Garrost. (Tavaly Schobert Norbert és Rubint Réka élőben szurkolt neki.)

A 36 éves teniszező még januárban sérült meg az Australian Openen, de akkor még azzal számolt, hogy hat-nyolc héten belül rendbe jön. A felépülési folyamat azonban a vártnál több időt vesz igénybe.

A spanyol Rafael Nadal búcsúzik, miután az amerikai MacKenzie McDonald 6:4, 6:4, 7:5-re legyõzte õt az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án

A spanyol Rafael Nadal búcsúzik, miután az amerikai MacKenzie McDonald legyőzte őt az ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában 2023. január 18-án (Fotó: MTI/EPA/AAP/James Ross)

Nadal azt is elárulta, hogy a következő „néhány hónapban” távol lesz a pályától, amíg a felépülésére koncentrál. Ez azt jelenti, hogy valószínűleg Wimbledont is kihagyja. Egyúttal bejelentette, hogy 2024 után visszavonul.

Valószínűleg a következő lesz az utolsó profi évem.

Bár hozzátette, hogy még semmi sem biztos, azt tervezi, hogy a következő időszakban megpróbál elbúcsúzni az összes olyan tornától, amely fontos volt számára a karrierje során, és megpróbálja élvezni a játékot.

(CNN/MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top