nlc.hu
Szabadidő

Amputálták a lábait, ennek ellenére megmászta a Mount Everestet

Beírta magát a történelembe az exkatona, akinek amputálták a lábait, de megmászta a Mount Everestet

Hari Budha Magar 13 évvel ezelőtt vesztette el a lábait Afganisztánban, azonban mára beírta magát a történelembe, ugyanis ennek ellenére megmászta a Mount Everestet.

Beírta magát a Mount Everest történetébe az az egykori gurka katona, aki mindkét lábát elvesztette, de még így is képes volt elérni a csúcsot – vette észre a Telex.

Hari Budha Magar a Mount Everest megmászása közben

Hari Budha Magar a Mount Everest megmászása közben (Fotó: Instagram/Hari Budha Magar)

Hari Budha Magar lábait 13 évvel ezelőtt kellett amputálni, amikor egy afganisztáni robbantás áldozata lett. A baleset után alkoholizmussal és depresszióval küzdött, illetve a nepáli hiedelmek is rossz érzést keltettek benne. 

Sokan még mindig úgy gondolják, hogy a fogyatékosság az előző élet bűnének számít, és a föld terhe vagy. Én magam is elhittem ezt, mert ezt láttam. Így nőttem fel

– mesélte.

Elmondása alapján az Everest megmászását már régóta tervezte, azonban vakoknak és duplán amputáltak számára nem adtak lehetőséget, hiszen nem adták ki a csúcsengedélyeket a hatóságok. 

A férfi a többiekkel karöltve kampányolt annak érdekében, hogy ne fosszák meg őket egy életre szóló élmény lehetőségétől.

Budha Magar május 19-én érte el a csúcsot, akinek meg kellett küzdenie a rendkívül nehéz körülményekkel is, ugyanis az időjárás mellett az is gondot jelentett, hogy kifogytak az oxigénpalackjaik.

Az utazásáról Instagram-oldalán is beszámolt.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top