nlc.hu
Szabadidő

Eladták 120 millió forintos házukat és egy tanyára költöztek

Egy család eladta a 120 millió forintos ingatlanját és helyette egy tanyára költözött

Egy család életében hatalmas változást hozott a koronavírus-járvány, ugyanis ebben az időszakban teljesen újraértékelték az életüket. Eladták a körülbelül 120 millió forintot érő házukat és egy tanyára költöztek, illetve a gyerekeket is otthon taníttatják.

Amy Johnson és férje Peter jelentős változáson mentek keresztül a koronavírus-járvány után. Négy gyermekükkel az írországi Mayo megyébe költöztek, miután eladták a körülbelül 120 millió forintos yorkshire-i ingatlanjukat – írja a Metro.

A család elmondta, hogy a járvány után teljesen újraértékelte az életét, aminek következtében egy tanyára költöztek. A Johnson család arra törekszik, hogy a lehető legtöbb élelmiszert, mint például a zöldséget és a gyümölcsöt a kertben termessze. 

Szalmabálák hevernek egy farm földjén

Szalmabálák hevernek egy farm földjén (Fotó: Getty Images)

Amy korábban recepciós volt, azonban most főállású gazdaként dolgozik és elmondása alapján nem is lehetne ennél boldogabb. Amy és férje akkor döbbentek rá, hogy valójában egyáltalán nem elégedettek a munkájukkal, illetve az életükkel, amikor kifizették az első házuk jelzáloghitelét. Az írországi költözés teljesen hirtelen jött, azonban a házaspár úgy döntött, hogy belevág a kalandba.

Korábban is volt már kertjük és termesztettek pár gyümölcsöt, azonban költözésük óta teljesen más életvitelt jellemző rájuk és csak akkor mennek szupermarketbe, ha feltétlenül szükséges. Becsléseik szerint ezzel most havi 122 ezer forintot takarítanak meg. 

Békét és olyan lehetőségeket ad nekünk, amelyekkel soha nem rendelkeztünk. Sok ételünket termesztjük, gyermekeink pedig állatok közelében nőnek fel. Jobban érzem magam itt, és jobban otthon

– mesélte a Peter felesége.

Amy a négy gyermekét is otthon tanítja és véleménye szerint még soha nem volt ekkora szabadságuk azelőtt. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top