nlc.hu
Szabadidő

A Disney Plus és a HBO is bevezetheti a tilalmat

Több streamingszolgáltató is csatlakozhat a jelszómegosztás tilalmához

A Netflix májusban jelentette be, hogy megtiltja a jelszómegosztást és egy fiókot csak egy háztartásban élő személyek használhatnak, azonban lehet, hogy a többi streamingszolgáltató is csatlakozik majd a kezdeményezéshez.

Ahogyan arról mi is beszámoltunk, május elején robbant a hír, hogy a Netflix megtiltja a jelszómegosztást és egy fiókot csak egy háztartáson belül élők használhatnak.

A Disney Plus applikáció

A Disney Plus applikáció (Fotó: Getty Images)

A streamingplatform észrevette, hogy bizonyos esetekben egy fiókot 4-5 külön háztartásban élő személy használ, így bevételtől esnek el – írja az Index.

Jelenleg, ha egy olyan személy profilját használjuk, akivel nem élünk egy háztartásban, a rendszer küldeni fog egy figyelmeztető levelet, amiben meg kell adni az elsődleges tartózkodási helyet. 

Pete Pachal, a CoinDesk tartalomért felelős személyzeti vezetője a Foxnak elmondta, hogy nagy az esélye annak, hogy idővel más platformok is követik a Netflix kezdeményezését. Véleménye szerint a többi cég jelenleg kísérleti egérként használja a Netflixet, és figyelik, hogyan reagálnak majd a felhasználók, illetve a piac az új bevezetésre. Figyelik továbbá azt is, hogy valóban elérhető-e pénzügyi növekedés.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top