nlc.hu
Szabadidő

Lehet, hogy az HBO Max is korlátozni fogja a fiókmegosztást

Lehet, hogy az HBO Max is korlátozni fogja a fiókmegosztást

Az HBO csütörtökön tette közzé frissített felhasználási feltételeit, melyek július 13-ával lépnek életbe. 

Az első számokat látva bejött a Netflix sokat vitatott intézkedése a fiókmegosztások korlátozása a vállalat legnagyobb piacán is, így nem kérdés, hogy előbb-utóbb a versenytársaknak is megjöhet a kedvük a hasonló intézkedésekhez, írja a hwsw.

Lehet, hogy az HBO Max is hasonló lépést fontolgat, legalábbis megágyazott ennek a döntésnek, a csütörtökön közzétett, frissített felhasználási feltételeiben, melyek július 13-ával lépnek életbe. 

HBO

Fotó: Jakub Porzycki/NurPhoto

Az új felhasználási feltételek egyik legfigyelemreméltóbb változása, hogy immár foglalkozik az ún. „háztartáson kívüli fiókmegosztással”, az erre vonatkozó fejezet konkrétan a következőképpen fogalmaz:

„Bármikor megváltoztathatjuk az egyidejű streamek maximális számát és/vagy korlátozhatjuk az Ön által használható eszközök számát, beleértve (i) a háztartáson kívüli fiókmegosztás hatásának korlátozását, vagy ha észszerűen úgy gondoljuk, hogy visszaéltek HBO Max-fiókjával.”

A hwsw szerint mindez nem jelenti automatikusan azt, hogy a Netflix után júliustól az HBO Max is beszünteti a megosztás lehetőségét, a szolgáltató azonban az új szövegezéssel mégis megágyazhatott egy ilyen intézkedésnek.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top