nlc.hu
Szabadidő

Így fest egy 40 éves, százkilós magyar harcsa

Idén a harmadik százkilós harcsáját fogta ki András

Zalkodi András hőn áhított célja, hogy kifogja az ország legnagyobb harcsáját, és az új képek tanulsága szerint jó irányban halad ezen az úton.

Zalkodi András gyakori vendég a Hortobágyi Halgazdaság Zrt. Ohati 3-as tavánál. Azért épp ott, mert állítólag ott él az ország legnagyobb harcsája, egy 280 centiméteres, 140-150 kilósra becsült példány. A halat 2021. novemberében kis híján kifogta a Czimmermann Gábor és Koós Ferenc duó, de a harcsa az utolsó pillanatban mégis meg tudott lépni. Zalkodi András most erre a halra vadászik, és idén már két másikat is kifogott: egyet márciusban, a másikat meg májusban. Május végének két hétvégéjén a feleségével és egy barátjával együtt újra próbálkozott, és az éjszakai órákban megint sikerült egy százkilósat leakasztania – írja a pecaverzum.

Zalkodi András óriásharcsával

Zalkodi András éjszakai nagy fogása (Fotó: Zalkodi András FB-oldala)

Spannolós módszerrel dolgozott, tenyeres ezüstkárász csalival.

Az asszonnyal horgásztam, és az egyik barátom is jelen volt, de még így is segítséget kellett kérni, hogy partra tudjuk húzni

A kíméletes bánásmód miatt csak a halak hosszát szokás pontosan megmérni, de a korábbi fogásai miatt András már pontosan tudja, melyek azok, amik meghaladják a száz kilót. A 242 centis hal érdekessége, hogy sárga színű volt, és a horgász állítása szerint korábban még nem fogta ki senki. Az állat legalább negyvenéves lehet. András azt mondja, még mindig akadnak a tóban olyan harcsák, amik még sosem akadtak horogra, vagy ha mégis, időben meg tudtak lépni. A férfi felesége is horgászik, gyakran elkíséri a férjét, sőt volt már neki 90 kilós fogása is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top