nlc.hu
Szabadidő

U20-as vízilabda-világbajnokság

Világbajnok a magyar U20-as vízilabda-válogatott

A fiatal magyar vízilabdások a szerbeket verték a döntőben.

Nem hagyott kétséget az U20-as magyar férfi vízilabda-válogatott, hogy ki a jobb, hiszen a világot végigverve, a döntőben a szerb csapatot felülmúlva lettek világbajnokok. A romániai Otopeniben rendezett szombati fináléban 12-7-re nyertek a magyar fiatalok.

vízilabda csapat

A világbajnok válogatott: Álló sor balról jobbra: Kovács Róbert szövetségi edző, Szécsi Marcell, Varga Vince, Pető Attila, Nagy Norbert, Danka Benedek, Kardos István kapusedző, Gyapjas Viktor, Vismeg Zsombor, Molnár Erik, Szalai Péter, Dávid Zoltán másodedző. Guggolnak: Ekler Zsombor, Tátrai Dávid, Nagy Ákos, Lakatos Soma, Mészáros Mátyás és Vigvári Vince csapatkapitány (Fotó: VLV FB-oldala)

Kovács Róbert csapata a csoportküzdelmek során már találkozott Szerbiával, akkor a magyarok ötméteresekkel 17-15-re győztek.

A finálé szoros első negyedet hozott, a folytatásban azonban fölénybe került a magyar csapat, amely a hátralévő három játékrészt megnyerve magabiztos, ötgólos diadalt aratott. Vigvári Vince és Tátrai Dávid egyformán három góllal járult hozzá a döntőbeli sikerhez. Nagy Ákos  és Szalai két-két gólt dobott.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top