nlc.hu
Szabadidő

A magyar férfi vízilabda-válogatott eredménye az Eb-n

20 éves negatív sorozatot törtek meg a férfi pólósaink

Visszavágtunk a szerbekben.

A horvátországi Európa-bajnokságon szereplő magyar férfi vízilabda-válogatott a szerbek felett aratott negyeddöntős sikerrel egy újabb hosszú, negatív sorozatot szakított meg – számolt be az MTI.

Vége a vereségszériának!

Varga Zsolt javarészt fiatalokból álló együttese – mivel a fukuokai világbajnokok közül nyolcan is inkább a doha vb-re készülnek – a csoportkörben az olaszok elleni győzelemmel egy 10 éves vereségszériát tört meg, míg pénteken, a Szerbia ellen ötméteresekkel megnyert negyeddöntőben egy 20 éves negatív sorozatnak vetett véget.

magyar férfi vízilabda válogatott

Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya magyaráz a játékosoknak a férfi vízilabda Eb negyeddöntőjében játszott Magyarország – Szerbia meccsen – Fotó: MTI/Illyés Tibor

Egyenes kieséses szakaszban “komplett” szerb csapatot ezt megelőzően legutóbb a 2004-es, athéni olimpia legendás döntőjében tudta legyőzni a nemzeti együttes. Ezt sorozatban 14 vereség követte, mígnem 2018-ban megtört a széria, a világkupa elődöntőjében ugyanis 12-11-re győztek a magyarok, ugyanakkor ehhez a találkozóhoz hozzátartozik, hogy a rivális legjobbjai közül mindössze négyen játszottak, ugyanis Dejan Savic akkori szerb kapitány Varga Zsolt mostani döntéséhez hasonlóan főként fiatalokat szerepeltetett.

“Dézsávű”

A magyar válogatott a négy között a házigazda és címvédő horvátokkal találkozik (vasárnapi, 18.30-kor kezdődő elődöntőt az M4 Sport élőben közvetíti), így megismétlődik a 2022-es, spliti kontinensviadal fináléja, amelyet a rivális 10-9-re nyert.

Varga Zsolt együttese amúgy a legjobb négy közé jutott csapatok közül az egyetlen, amely már rendelkezik párizsi olimpiai kvótával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top