nlc.hu
Szabadidő

Gyenesdiásnál már 27 fokos a Balaton vize

Kánikula: Gyenesdiásnál már 27 fokos a Balaton, és tovább nőhet a vízhőmérséklet

Csütörtökön is hőség lesz, így tovább melegedhetnek a tavaink.

A kánikulának köszönhetően a magyarországi tavak hőmérséklete is emelkedni kezdett, különösen a sekélyebb részeken. A Balaton Gyenesdiásnál a legmelegebb, 27 fokos, Tihanynál és Balatonfenyvesnél pedig 25 fokot mértek az Időkép vízhőmérői.

Hozzátették, sokat melegedett a Fertő- és Velencei-tó is, utóbbi  24 fokos, a Tisza-tó viszont kicsit hűvösebb, itt a vízhőmérséklet 22 fok volt szerda reggel.

Csütörtökön és pénteken pedig további 1-2 fokot melegedhetnek tavaink.

Fürdõzők a Balatonban a keszthelyi városi strandon 2022. augusztus 5-én.

Fürdõzők a Balatonban a keszthelyi városi strandon 2022. augusztus 5-én. (Fotó: MTI/Varga György)

Ami az elkövetkezendő egy nap időjárását illeti, az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés várható, kisebb körzetekben erőteljes lehet a gomolyfelhő-képződés.

Szerdán elsősorban északon, keleten és a Nyugat-Dunántúlon lehetnek záporok, zivatarok, amelyek délkelet felé terjednek. Éjszaka és napközben főleg az ország északi felén, míg csütörtökön a nap második felében az Alpokalján is lehetnek záporok, zivatarok.

A heves zivatarok környezetében jégeső, felhőszakadás is előfordulhat. A légmozgás többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében akár viharos lökések is előfordulhatnak.

    A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 15 és 22 fok között valószínű, a legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön 29 és 35 fok között ígérkezik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top