nlc.hu
Szabadidő

Kulccsal karcolta össze a világhírű Colosseum falát egy turista

Kulccsal karcolta össze a Colosseum falát, sokakat magára haragított – videó

Volt, aki egy hasonló tett miatt több millió forintnak megfelelő büntetést kapott.

Egy turista kulccsal összekarcolta a világhírű római Colosseum falát. A fiatalember a barátnője nevét véste bele az olasz fővárosban található mintegy kétezer éves amfiteátrum falába.

Egy másik látogató filmre vette a történteket.

A felvételen hallatszik, hogy volt, aki már a helyszínen is rászólt, de a közösségi médiában is felháborodást váltott ki az eset, a Gennaro Sangiuliano kulturális miniszter pedig határozottan elítélte a rongálást.

“Nagyon súlyosnak, méltatlannak és nagyfokú udvariatlanságnak tartom, hogy egy turista elcsúfítja a világ egyik leghíresebb helyét, egy olyan történelmi műemléket, mint a Colosseum, hogy bevésse a menyasszonya nevét”  – hangsúlyozta a miniszter, és annak a reményének is hangot adott, hogy a felvételen látható férfit azonosítják és felelősségre fogják vonni.

A rongálóra helyi sajtójelentések szerint komoly büntetés várhat. Néhány éve egy orosz turistának, aki szintén felvésett valamit a Colosseum falára, 20 ezer euró (7,4 millió forint) pénzbírságot kellett fizetnie.

A római Colosseum

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

A világ legnagyobb amfiteátrumát, amely 80-tól 523-ig fogadta a nézőket, tavaly több mint 7,5 millió látogató kereste fel, írja az MTI.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top