nlc.hu
Szabadidő
15 óra és 22 perc alatt járta körbe Delhi összes állomását

Újabb Guinness-rekord: 15 óra és 22 perc alatt járta körbe egy férfi Delhi összes metrómegállóját

Megdöntötte a Guinness-rekordot egy férfi, aki 15 óra, 22 perc, és 49 másodperc alatt járta körbe a Delhiben található összes metrómegállót. Az elismerése azonban egy félreértés miatt még további két évig váratott magára.

Egy Delhiben élő férfi a mindennapos metrózásban látta meg a lehetőséget arra, hogy új Guinness-rekordot állítson fel. Hogy milyen ötlete támadt? 

Egy férfi 15 óra és 22 perc alatt járta körbe Delhi összes metróállomását

Egy férfi 15 óra és 22 perc alatt járta körbe Delhi összes metróállomását (Fotó: Twitter/Shashank Manu)

Shashank Manu mindig is szeretett metróval közlekedni, ezért azt találta ki 2021 áprilisában, hogy a Delhiben lévő összes metróállomást bejárja mindössze egy nap alatt – írja az India Times.

A férfi reggel 5 órakor kezdte meg az utazását a kék vonalon abban reménykedve, hogy új rekordot állít majd fel. A 286 állomásból álló túrát este fél 9-kor fejezte be, így 15 óra, 22 perc, és 49 másodperc alatt sikerült teljesítenie a körutat. 

Egy félreértést követően azonban a díjat Prafull Singh-nek adták, aki 16 óra és 2 perc alatt teljesítette a túrát. A hiba miatt Shashank-nak a rekord felállítása után még további két évet kellett várnia arra, hogy megszerezze a neki járó Guinness-rekord elismerést. 

A férfi azt is elmondta, hogy az ötlet a koronavírus-járvány okozta lezárások után pattant ki a fejéből, miután újra helyreállt a metrószolgáltatás. A sikeres körút teljesítésének érdekében minden egyes állomásról felvételt készített, hogy dokumentálja a tapasztalatait, vagyis nyomon kövesse a metró ajtóinak nyitási és zárási idejét. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top