nlc.hu
Szabadidő
Új magyar szavazója lett a Filmakadémiának

Újabb magyar szavazhat az Oscar-díjakról

Közel négyszáz új tagot hívott meg soraiba az amerikai Academy of Motion Picture Arts and Sciences, vagyis ismertebb nevén a Filmakadémia, melynek tagjai az Oscar-díjakról döntenek. Egy magyar akad az új tagok között.

398 meghívott küldött ki az Academy of Motion Picture Arts and Sciences, vagyis a Filmakadémia, ami minden évben dönt az Oscar-díjakról. A szervezet már évek óta kitűzte maga elé a célt, hogy minél színesebbé tegye a tagságát, és ennek érdekében folyamatosan bővítik a szervezetet. Az új tagok között egy magyar található, Forgács Erzsébet maszkmester, aki Enyedi Ildikó és Szabó István filmjein dolgozott, a nevéhez fűződik a Dögkeselyű, de feltűnt a Saul fia stáblistáján is – írja a Telex.

Forgács Erzsébet

Forgács Erzsébet, maszkmester (fotó:
MTI/Szigetváry Zsolt)

Utolsó munkája Szabó István filmje, a Zárójelentés volt. Forgács Erzsébetet 2022-ben Balázs Béla-díjjal tüntették ki kiemelkedő alkotótevékenysége, valamint művészi és tudományos teljesítménye elismeréseként. Forgács mellett az Akadémia olyan tagokkal bővül, mint Vicky Krieps, Austin Butler, Keke Palmer, Taylor Swift, David Byrne és a The Weeknd. Az Akadémia itt tette közzé a teljes listát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top