nlc.hu
Szabadidő

Varga Csaba a Nanga Parbat csúcsán

Varga Csaba felért a Himalája egyik legmagasabb csúcsára

Oxigénpalack és magashegyi teherhordók nélkül sikerült neki a csúcsmászás.

Varga Csaba elérte a pakisztáni Himalája hegycsoportban található Nanga Parbat csúcsát. A nagyváradi hegymászó, építész helyi idő szerint 15 (magyar 12) körül ért fel a világ 9. legmagasabb hegycsúcsára, 8126 méterre, pótlólagos oxigén és serpák igénybevétele nélkül – tették közzé a Hazajáró Facebook-oldalán.

Varga Csaba

Pótlólagos oxigén és serpák nélkül ért fel a csúcsra Varga Csaba – Fotó: MTI/Soós Lajos

Varga Csaba jelenleg a 3-as tábor felé ereszkedik. Mint írták, a csúcs még csak félútnak számít, ezért továbbra is küldeni kell neki az erőt és imádkozni a biztonságos ereszkedéséért.

Varga Csaba a ma élő, a legtöbb 8 ezer méternél magasabb hegycsúcsot elérő magyar hegymászó. Eddig 5 ilyet mászott meg pótlólagos oxigén és magashegyi teherhordók igénybevétele nélkül. A Nagyváradon élő hegymászó célja az volt, hogy a Nanga Parbat csúcsán meglobogtassa a Nagyvárad feliratú magyar zászlót és megemlékezzen az idén 150 éves Magyarországi Kárpát Egyesületről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top