nlc.hu
Szabadidő

A tiktok miatt lett bestseller ez a könyv

Kikerült a netre, hogy senki sem ment el a dedikálására, másnapra elfogyott a könyve

Néha jó dolgok is történnek a közösségi média segítségével.
bestseller (1)

Egy író könyve egyik napról a másikra felkerült az Amazon bestseller listájára, miután valaki levideózta és feltöltötte a TikTokra, hogy senki sincs ott a könyve dedikálásán – írta meg a LadBible.

A tiktoker egy nap vásárolni volt, amikor meglátta Shawn Warner írót, aki a könyvét próbálta népszerűsíteni egy boltban, és „nagyon levertnek” tűnt amiatt, hogy nem sokan érdeklődtek a kötet iránt. A tartalomkészítő úgy döntött, hogy rögzíti a szerzővel való találkozását, és később közzétette azt az interneten – nem is sejtve, hogy ez a döntés milyen kulcsfontosságúnak bizonyult Warner karrierje szempontjából.

@internetfamouslol I was just shopping when i noticed this man trying to promote his new book. I honestly dont even read books nowadays. But something just told me to get a couple. #booksoftiktok #booktok #newauthor #showlovenothate #fyp #newbook #murdermystery #murdermysterybook #bookgiveaway ♬ original sound - Red

A könyv, ami nem mellesleg Warner első megjelent írása, egy egy tinédzser lányról szól, aki egy  többszemélyiségű szellemmel szövetkezik, hogy megoldja szülei meggyilkolásának rejtélyét – magyarázta az író a videóban, ami pár nap leforgása alatt 15 milliós megtekintést ért el.

„Képzelem, hogy milyen keményen dolgozott ezen a könyvön, megérdemli az elismerést” – írta egy kommentelő.

„Mindenki, vegyétek meg ezt a könyvet, segítsünk ennek a fickónak” – tette hozzá egy másik. Az ösztönzés működött, Warner könyve egy éjszaka alatt az Amazon toplistájának élére került, ahol több, mint 800 ötcsillagos értékelésnél jár.

A szerző egyébként maga is tiktokot ragadott, hogy megköszönje a kommentelők kedvességét.

„Ez teljesen váratlanul ért. Sokkot kaptam. Egyelőre nem is tudom, mit mondjak erre, próbálom felfogni a dolgot, de nagyon hálás vagyok” – mondta a videóban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top