nlc.hu
Szabadidő

Ritkán látott képeken a fiatal Reviczky Gábor

Ritkán látott képek a fiatal Reviczky Gáborról, aki sose szerette a komoly szerepeket

Reviczky Gábor már bőven középkorú színész volt, amikor az ország egyik kedvencévé vált. Néhány fiatalkori képet mutatunk róla az országos hírnév előtti időkből.
Reviczky Gábor Moliere Scapin furfangjai című vígjátékának próbáján

A TikTok-on nagyot megy Reviczky Gábor videója, amiben 159 milliós ingatlanját árulja, mint Gaben, az Üvegtigris legnagyobb spílere. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész azért vállna meg álomotthonuktól, mert úgy véli előbb fog eltávozni az élők soraiból, mint felesége, és ez esetben neje úgyis megvállna a háztól. A 74 éves színész márciusban jelentette be, hogy prosztatarákkal küzd. Azóta átesett egy műtéten és célzott sugárkezelést írtak elő. Az egyik tévének azt nyilatkozta, nem vesz tudomást betegségéről, mert úgy érzi, csak így van esélye a gyógyulásra. 

Reviczky 1949-ben született Tatabányán és 24 évesen ’73-ban végzett a Színház- és Filmművészeti Főiskolán. Bár a 70-es években már aktív volt (friss diplomásként a Kaposvári Csiky Gergely Színháznál helyezkedett el, 1975-ben a debreceni Csokonai Színházhoz szerződött, 1977–78-ban a Miskolci Nemzeti Színház, 1978–79-ben pedig a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház tagja volt), igazán a Familia kft. című tévésorozatban vált ismertté a 90-es évek elején, Alföldi Kázmér szerepében. Majd sorra jöttek legendás filmszerepei, mint Cézár, az erőművész a Csinibabából, Zimmer Feri vagy A miniszter félrelép. Talán ez lehet az oka annak, hogy színházi szerepeiről jóval kevesebb felvétel maradt fent. Mutatunk most pár igazán ritka fotót korai éveiből.

Reviczky Gábor az Olasz szalmakalapban
Megnézem
Összes kép (6)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top