nlc.hu
Szabadidő

Sokan sellőnek hiszik a rejtélyes csontvázat

Ez lenne a bizonyíték arra, hogy sellők márpedig léteznek?

Rejtélyes csontvázat találtak egy tengerparton, a strandolóknak pedig meggyőződése, hogy a sellők létezésére lelték meg a bizonyítékot.

Teljesen ledöbbentek a strandolók, amikor egy rejtélyes csontvázra bukkantak a parton. Szerintük egy sellő maradványai lehetnek ezek, azonban most jeleznénk, hogy a csontvázat Ausztráliában találták, ahol mint tudjuk, mindenféle para és random élőlény megfordul.

A felfedezést Bobbi-Lee Oates tette, aki először azt hitte, egy hullával kellett szembesülnie strandolás közben. Aztán amikor rájött, hogy nem egy emberi testről van szó, azonnal lefotózta. (Ezeket ide kattintva nézheted meg.) Egy hosszú testről van szó (legalább 180 cm), bordákkal és gerinccel.

A kis hableány

Részlet A kis hableányból (Fotó: RTL Sajtóklub)

„Kempingező helyet kerestünk a parton, amikor észrevettünk egy emberi koponyának tűnő valamit a homokban” – mondta. Így hát azonnal megálltak, és nem hittek a szemüknek. „Emberszerű feje volt, hosszított állkapoccsal, és még volt rajta némi szőr, ami tehenére vagy kenguruéra emlékeztetett. Konkrétan úgy nézett ki, mint egy sellő” – emlékezett vissza. Hozzátette, nagyon fellelkesítette őket a felfedezés, hiszen azt hitte, egy új fajra bukkantak.

Oates aztán úgy döntött, megosztja a fotóit a neten. A legtöbben azonnal a sellő-teóriával értettek egyet, míg mások szerint inkább egy duogong lehetett. Ez a tengeritehenek osztályába tartozó víziemlős. Sem a duogong, sem a sellő elméletet nem erősítették meg a Daily Star által megkérdezett brit tudósok: szerintük valamiféle kisebb cet tetemét sodorhatta a partra a víz. Azt még nem állapították meg, hogy vajon pontosan milyen fajta, ehhez közelebbről kellene megnézniük az állatot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top