nlc.hu
Szabadidő

A Barbie álomház többé már nem csak a filmekben létezik

Saját Barbie-házat épített a babaőrült sminkmester

A Barbie-őrületben nincs megállás, hiszen az a bizonyos rózsaszín álomház már nem csak a filmekben, hanem a valóságban is életre kelt. Darian Darling megalkotta a saját Barbie álomházát, amelyet rózsaszín falak és kiegészítők, életnagyságú babák, illetve egy hatalmas babagyűjtemény díszít.

Az elmúlt hetekben az egész világ Barbie lázban ég. Megvalósult álom ez a gyerek-énünknek, ugyanis biztos vagyok benne, hogy szinte mindenkinek volt egy időszak a gyerekkorában, amikor ezek a babák jelentették a “világot”. Emlékszem, kislány koromban mindig az volt a legmenőbb közöttünk, akinek a legtöbb és legjobb babái voltak. Persze, a babák mellett az olyan kiegészítők is nagyon fontosak voltak, mint például az álomház, a rózsaszín kabrió, és még sorolhatnám. Van, akiknél a gyűjtés nem ér véget a kamaszkor berobbanásával, hanem egész felnőttkorig kitart. 

Egy Los Angeles-i sminkmester, Darian Darling két otthonát is a Barbie álomház pontos másává alakította át, ami nemcsak rózsaszín falaktól és kiegészítőktől pompázik, hanem a polcain lévő Barbie gyűjteményétől is.

Darian rajongása a játékok iránt egészen 1985 karácsonyáig nyúlik, az ekkor ötéves kislány ekkor kapta élete első babáját – egész pontosan azt a típust, amely a 80-as évek elején a legelterjedtebb volt. Ez a Day to Night Barbie volt, aki napközben egy elegáns ügyvezető ruháját viselte, de ruhája könnyen kifordítható volt, így hamar koktélruha lett belőle – írja a brit Vogue

Egy olyan transznemű gyereknek, mint én, ez a Barbie volt a nőiesség netovábbja. És, hogy mi volt benne igazán megkapó? Az inspiráló, ambiciózus csillogás. Gyerekként ezt hihetetlenül izgalmas volt látni

– mesélte a lapnak. 

Darian lelkesedése később sem múlt el. Mindössze 14 éves volt, amikor elkezdte gyűjteni a babákat, és bevallása szerint a mai napig is lenyűgözik a vintage barbie-k. Darian felnőtté válása során az élete más területeire is kiterjedt hatalmas Barbie szeretete. Amikor Jeremy Scott megtervezte a Moschino 2015-ös Barbie ihlette tavaszi/nyári kollekcióját, Darian is úgy kezdett el öltözködni, mint egy igazi Barbie baba.

Úgy érezte, a kollekciót kifejezetten neki tervezték és annyi darabot kell megvennie belőle, amennyit csak tud. 35 éves volt, amikor rájött, hogy talán kapuzárási pánikról lehet szó, azonban később realizálódott benne, hogy pusztán a szokatlan öltözködés és a temérdek mennyiségű rózsaszín teszi boldoggá. 

Darian Darling az álomháza előtt pózol

Fotó: Instagram/Darian Darling

Ekkorra már egyfajta álomházzá alakította New York-i otthonát, amelyet rózsaszínű falak, kanapék, ágyneműk, párnák és gyertyák tarkítottak, a falakat pedig Marilyn Monroe és Audrey Hepburn pop art képei díszítettek. 

Sok babagyűjtő egy kicsit visszaköveteli elveszett fiatalságát, és újra megveszi azokat a dolgokat, amelyeket gyerekkorában nem kaphatott meg

-mondta.

Nem sokkal később beteljesült az egy évtizede dédelgetett álma, és New York-ból Los Angeles-be költözött. Jelenleg egy penthouse-ban él, amelyhez egy koktélbár, nappali, hálószoba, fürdőszoba, és egy Barbie gardrób is tartozik, amely pontos mása annak, amelyeket a filmekben, illetve különböző mesékben is láthatunk. 

A lakásban két életnagyságú baba is található, illetve több beépített szekrény is díszíti a szobákat, amelyek Darian Barbie gyűjteményének adnak otthont.

A kollekciót három fő kategóriába sorolja. A Moschino-babák, a hajjal és sminkkel ellátott babák (ezeket New Yorkban gyűjtötte), illetve a rózsaszín csomagolású 1980-as évekbeli babák, amelyekért már gyerekkorában is rajongott.

A ház egyik legsokkolóbb része pedig az a bizonyos Barbie gardrób, amelyben a rikító rózsaszínen kívül, mással nem is igazán találkozhatunk. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top