nlc.hu
Szabadidő

Cápafogás az Adrián

Cápát fogott egy magyar horgász az Adrián

Külföldön is kipróbálta a horgásztudását a dunaföldvári pecás.
kék cápa

Az elmúlt egy éven belül egy 83 kilós, 2,20 méteres harcsát, a norvég partoknál húszkilós tőkehalakat, Horvátországban pedig többek között egy kék cápát sikerült horogra akasztania a jól ismert dunaföldvári horgásznak, Nikl Bélának – írja a teol.hu.

A sikeres pecás – aki 23 éve horgászboltot üzemeltet a feleségével Dunaföldváron – számtalanszor nyert horgászversenyt, illetve több dunai rekordfogás is fűződik a nevéhez. Nem csak itthon, hanem külföldön is kipróbálta már a tudását.

Ami a horvátországi horgászkalandot illeti, azzal a céllal indult a Kornati Nemzeti Parkba, hogy tonhalat fogjon a kísérőjével. A tengeri rezervátumban azonban egy 2,5 méretes, 150 kilós kék cápát is horogra akasztott. A szokatlan zsákmányról azonban csak fotókat készíthetett, nem hozhatta haza, mivel védett halnak számít. “Gyönyörű állat, gyors és a halak közül az egyik legkifinomultabb a szaglása, de ha nincs kifáradva, könnyen megsértheti a horgászt” – mesélte Nikl Béla, aki szerint a kék cápa testközelből egy nagy szelíd halnak bizonyult. Megsimogathatta, megemelhette a magyar pecás, aki már tervezi a következő tengeri expedíciót. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top