nlc.hu
Szabadidő

Strandkiegészítők gyerekes családoknak

Strandolás gyerekekkel? Ezek nélkül el se indulj!

Elronthatja a strandolást, ha valami fontos kelléket otthon felejtünk. Megmutatjuk, mit vigyünk mindig magunkkal, így többé nem kell a pakolással bosszankodni.

Minden pakolás rémálom. Túl sok a csomag, és mégis folyamatosan ott lebeg a félelem, hogy valami fontosat otthon fogunk felejteni. Ez mindenki számára ismerős lehet, még akkor is, ha egyszerű kiruccanásról van szó. Tetézi a helyzetet, amikor gyerekekkel utazunk, hiszen arra is külön figyelni kell, hogy a szerintük létfontosságú kiegészítők (legyen az kedvenc plüss vagy egyéb játék) is velünk utazzanak.

Boldog család megy a strandra.

Családi strandozásnál sokszor nincs is jobb

A megfelelő kiegészítők segíthetnek abban, hogy a családi kirándulás ne váljon katasztrófává. Ha minden szükséges kelléket bepakoltunk, akkor mindenki jól fogja érezni magát, és védekezni is tudunk majd a nagy meleggel szemben. Így semmi sem állhat egy remek nyári nap útjába. Mutatjuk, hogy mely kiegészítők legyenek mindenképpen nálunk, ha gyerekes családként indulunk strandolni.

1. Babahordozó napellenző

A már gyakorlott szülők tudják, hogy felkészületlenül kisbabával menni a strandra maga a rémálom. Ezért vigyünk magunkkal mindenképpen számukra készített napellenzőt. Így elkerülhetjük a nem kívánt napégéseket. Ráadásul ez az árnyékos búvóhely tökéletes hely a kicsiknek szunyókáláshoz.

2. UV-matricák

Strandolás egyik folyamatos aggodalma: elegendő naptejjel bekenni a gyerekeket, hogy ne égjenek le. Ez bizony kihívás, amikor annyi érdekes látnivaló van a strandon, így érthető, hogy nincs idejük megállni. 

Az UV-matricák tökéletes megoldást jelentenek erre problémára. Nincs más dolgunk, mint feltenni a gyerekekre egy ilyen matricát, és ez jelezni fogja, amikor itt az ideje, hogy újra bekenjük őket naptejjel. Csak figyeljük, hogy mikor mutat más színt a matrica, így nekünk sem kell annyit aggódnunk.

3. Kapucnis törülközők

Kisbaba kapucnis törülközőben, egy nő ölében.

Nem csak praktikusak, de még nagyon aranyosak is

Nap végén nehéz lehet kirángatni a gyerekeket a vízből. Főleg amikor tudják, hogy ideje hazamenni. Éppen ezért remek megoldás a kapucnis törülköző. Ezek különböző kivitelben kaphatók, például állatokkal, mesehősökkel. Így biztosan találunk olyat, amelyet gyermekünk is szívesen visel, és kevesebb szomorúságot okoz neki, ha abba kell hagynia a lubickolást.

4. Kényelmes székek mindenkinek

Valószínűleg kevés időnk adódik gyerekek mellett nyugodtan ülni egy helyben, mégis fontos a kényelmes ülőhely. Szerezzünk be néhány kényelmes strandfotelt, még akár a gyerekeknek is, ahol meg lehet pihenni. A tökéletes kényelem és biztonságérzet érdekében pakoljunk oda napernyőt is.

5. Zacskó nedves ruháknak

Még ha mindenre is gondolunk csomagoláskor, valószínűleg egy plusz zacskó lesz az, amit kifelejtünk. Strandon töltött nap után pedig sok vizes holmink lesz. Így nehéz lesz összepakolni, ha nincs külön hely a nedves és a száraz dolgoknak. Evégett gondoskodjunk még indulás előtt, hogy vigyünk külön zacskót, amelybe mindenki beleteheti vizes ruháit.

6. Vödrök és lapátok

Homokkupac tetején homokvödör és -lapát.

Kulcsfontosságú kiegészítők a végtelen szórakozáshoz

Strandon muszáj homokvárat építeni, ezt mindenki tudja. Azonban eszközök hiányában nehezen tudunk pompás várakat felhúzni. Pakoljunk oda elegendő vödröt és lapátot ahhoz, hogy gyerekeink lefoglalják magukat az építkezéssel. 

7. Lepedő

Hagyományosan strandlepedőre azért van szükségünk, hogy arra telepedjünk le csomagjainkkal. Azonban egy új felhasználási lehetősége is létezik. Ennek köszönhetően a kisgyerekek vígan játszhatnak homokmentes térben. Mindössze annyit kell tennünk, hogy egy gumis lepedőt fordítva helyezünk le, majd kitámasztjuk a négy sarkát.

@oioi_global My fave mum hack for days at the beach with my toddler 👶🏖️ #mumhack #momhack #beachhack #australianmum #familybeachday ♬ Elevator Music - Bohoman

Hogy homokmentes maradjon a lepedő, szükségünk van egy kis lábmosóra. Egy vödröt töltsünk meg vízzel, így belépés előtt mindenki lemoshatja a homokot lábáról. Akár külön törülközőt is kitehetünk, hogy lábmosás után mindenki azzal törölje szárazra magát.

8. Nasitáska

Gondoskodjunk arról, hogy legyen elegendő ital és rágcsálnivaló nálunk, amelyek a nap végéig kitartanak. Szendvicsek, ropik, chipsek, ezek mind egyszerű strandosételek. Könnyű is őket beszerezni, és bepakolni sem nagy dolog.

A forró napsütésben elengedhetetlen a megfelelő vízmennyiség, így pakoljunk abból is eleget. Amennyiben tehetjük, vigyük a folyadékot hűtőtáskában, hogy egész nap hűsítő vizet élvezhessünk.

9. Elsősegélydoboz

Balesetek bárhol és bármikor történhetnek, így jobb előre felkészülni. Legyen nálunk elsősegélydoboz, hogy az apró sérüléseket azonnal orvosolni tudjuk. Így mehet tovább a móka, mintha mi sem történt volna.

10. Elegendő naptej

Naptej nélkül ki se mozduljunk a házból! Nem számít, hogy strandra megyünk vagy akár egy gyors sétára, mindig kenjünk be magunk naptejjel. Kulcsfontosságú védekezni a káros sugarak ellen. Így ha többet vagyunk a szabadban, ráadásul a napon, akkor nagyon fontos folyamatosan újra felvinni a védőréteget. Víz mellett még érvényesebb ez a szabály, mert könnyen lemosódhat a naptej.

+1 Társasok

Két szőke gyerek játszik a strandon.

Társasjátékokkal könnyű lefoglalni a gyerekeket

Bár a vízparton rengeteg olyan lehetőség van, amelyek által mindenki lefoglalja magát, kicsitől nagyig. Néha azonban mindenki elfárad és bevonul az árnyékba pihenni, szundítani egyet. Ilyenkor jól fog jönni, ha van nálunk valamilyen társas, így együtt szórakozhatunk. Főleg a déli órákban, amikor nem ajánlott a tűző napon tartózkodni, de még senki sem akar szunyókálni.

(Forrás: Fox News, Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top