nlc.hu
Szabadidő

Kemény autós üldözés volt az M2-esen

Elfogták az ámokfutót, aki több rendőrautónak is nekihajtott az M2-es autóúton – videó

A férfi azt kiabálta a rendőröknek, hogy „megdöglenek”.

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség nyomozást rendelt el egy férfival szemben, aki kedden autójával a rendőri felszólítás ellenére nem állt meg és több alkalommal is szolgálati gépjárműnek ütközött az M2-es autóúton Dunakeszinél – írja a 24.hu.

A férfi esetenként óránkénti 200 kilométeres sebességgel hajtott.

A menekülő férfi, N. Csaba előzés közben nekiütközött az egyik szolgálati járműnek, amely a leállósávba sodródott. Ezt követően az elkövető a másik rendőrautóval került egy vonalba, amelynek szintén nekikormányozta a gépkocsiját. A rendőr, hogy elkerülje az ütközést, vészfékezett, így az üldözött sofőr az autójával a beton sávelválasztónak hajtott, ennek következtében a jármű bal első kereke kiszakadt.

A leállósávban az egyik rendőrkocsi a férfi autója mellett megállt, és a rendőr a szolgálati fegyvert elővéve felszólította a férfit, hogy szálljon ki a járművéből. Ő ennek nem tett eleget, így kihúzták az autójából. A gyanúsított ekkor sem mutatott együttműködést, 

azt kiabálta a rendőröknek, hogy megdöglenek.

Az ügyészség közleménye szerint a férfi járművezetés eltiltás hatálya alatt vezette autóját. Az ügyészség a férfit őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette, rongálás és eltiltás hatálya alatti járművezetés bűntette miatt.

A váci rendőrt, Gál Zsombort, aki üldözőbe vette kollégáival az elképesztő ámokfutást rendező N. Csabát, azt mondta, 

Dolgozott az adrenalin, de tudtam, higgadtnak kell maradnom.

Budapesten is történt nemrég autósüldözés, amelynek videóját szintén közzétették.

Villogó egy rendőrautó tetején

Fotó: Unsplash

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top