nlc.hu
Szabadidő

9 gyerek alatt szakadt le az erdei kilátó

Rémálom a nyári táborban: 9 gyerek alatt szakadt le egy kilátó Csehországban

A lezuhant gyerekek közül négyet súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.
Leszakadt kilátó

A Decínhez közeli Markvartice település egyik kilátójában csúnya baleset történt. A nyári tábor lakói az esti órákban mentek el a kilátóhoz, ahonnan végül kilencen zuhantak le nagyjából 3,5 méteres magasságból.

A négy súlyosan sérült gyereket helikopterrel szállították kórházba, kettejüknek Prágában, míg a másik kettőnek Ústí nad Labem kórházában biztosítottak helyet. Négy közepesen súlyos sérültet pedig a decíni kórházban ápolnak, a balesetet szenvedő kilencedik gyerek állapotáról nem közöltek információkat. A regionális mentőszolgálat szóvivője, Prokop Voleník megerősítette, hogy az összes érintett gyerek orvosi felügyelet alatt áll, a Parameter információi szerint a balesetet szenvedők 8 és 13 év közötti gyerekek voltak.

A baleset körülményeit jelenleg vizsgálják, de a terület alpolgármestere, Libor Kunte a helyszín meglátogatása után elmondta, hogy úgy tűnik, túlterhelték a platót, és ez okozhatta a balesetet, mert a padlózat nem bírta a megnövekedett nyomást. A Triang kilátó érintett szintjét négy felnőtt emberre tervezték, a baleset idején pedig tizenöt gyerek tartózkodott rajta. A tűzoltók szóvivője szerint a helyszínt nehéz volt megközelíteni, a kilátó ugyanis az erdő egy félreeső részén található. A gyerekeket a rendőrök is segítettek menteni.

A település szerint a kilátó ugyan a területükön található, de nem ők, hanem egy magánszemély üzemelteti. A rendőrség gondatlanság és testi sértés ügyében indított büntetőeljárást, egyelőre vizsgálják, ki volt a gyerekekkel a táborból a helyszínen. A helyszínről riportot készítő cseh tévések szerint jól kivehető, hogy a kilátó tartógerendái már rothadásnak indultak, a látogatókat pedig egy kiírás figyelmezteti arra, hogy csak saját felelősségre használható.

(MTI/Parameter)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top