nlc.hu
Aktuális

Kilátó szédülősöknek: mindössze másfél méter magas!

Másfél méter magas kilátó a Kiskunság új látnivalója

Különlegesnek különleges, de kilátónak semmiképp sem neveznénk...
Másfél méter magas kilátó

A kecsup.hu szúrta ki azt a magasnak semmiképp sem nevezhető kilátót, amit Kunszentmiklós közelében húztak fel, teljesen sík területen. A lap munkatársait nem hagyta nyugodni, milyen megfontolásból kerülhetett oda az építmény, ezért megkereste az építtetőt, azaz a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóságát.

Válaszában az igazgatóság kifejtette, hogy összesen öt kilátó épül Felső-Kiskunság-szerte egy határon átnyúló kezdeményezés keretében, ebből kettő ugyanilyen alacsony, 1,5-2 méteres, a másik három pedig 4 méteres. Ezeket a terveket a LIFE projekt részeként valósítják meg, 75%-ban uniós, 25%-ban magyar költségvetésből.

A KNPI a lap megkérdezésére ezt írta:

„Ezek a tematikus megfigyelőpontok egy rendhagyó, a nagyobb távolságok és a sokféle látnivaló miatt nem gyalogos, hanem autóval vagy kerékpárral bejárható tanösvénynek a részei, amely még befejezés előtt áll.”

Ezen túlmenően kiemelték azt is, hogy a kilátók mindegyike a madarak egy-egy jellegzetes előfordulási helyére kerülnek, így könnyebben szemügyre lehet majd venni a fokozottan védett madárnak számító túzokot.

Szerencsére akadnak ennél magasabb, tényleg szép panorámát kínáló kilátók is az országban!

Fotó: Facebook, Vármögyei hírök

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top