nlc.hu
Szabadidő
Skorpióval a bőröndjükben jöttek haza Albániából

Skorpiót talált a bőröndjében az albániai nyaralásról hazatérő család

Állatbefogó segítségét kellett kérni.

Skorpiót talált a bőröndjében egy nyaralásról hazaérkező budapesti család. Az Albániából visszatérő utasok elsőként a rendőrséget értesítették, akik Both Zoltán vadállatbefogót riasztották az esethez. A család addig egy befőttesüveget tett a skorpióra, amíg várták a segítséget.

Kiderült, ez már a második eset volt idén, a korábbi magyar turisták szintén a szomszédos országokból tértek haza ilyen potyautassal, de Both Zoltánnak volt már olyan befogása is, amikor Thaiföldről “hoztak haza” skorpiót.

skorpió

Az albániai potyautas skorpió – Forrás: TV2 / Mokka – videó

Skorpiók évente kétszer-háromszor előfordulnak így, nyaralásokból, de volt már olyan is, hogy télen, valamilyen trópusi országból hozták haza bőröndben, videokamera-táskában. Ezek nagyon el tudnak bújni, apró kis állatok, 3-4 centisek” – magyarázta a Mokkában Both Zoltán.

Ami a mostani esetet illeti, az állatbefogó elárulta, hogy ez a skorpió nem volt annyira veszélyes. “Kisgyerekekre, illetve legyengült, idős szervezetre lehetett volna veszélyes. Egy egészséges, felnőttre nem veszélyes. Ez abból is látszik, hogy nem is gyártanak ellenszérumot erre a fajra. (…) Ennek elég kicsi volt a méregfullánkja, tehát olyan mélyen nem tudta volna injektálni a toxint az emberi szervezetbe, de azért orvosi ellátást mindenféleképpen igényelt volna, mint minden skorpió marása” – hangsúlyozta Both Zoltán.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top