nlc.hu
Szabadidő

Nyilatkozott az anyósülésről kormányzó autósoktató

Megszólalt az anyósülésről kormányzó autósoktató, vállalja a felelősséget

A szokatlan közúti manőverezéséről készült felvételt már 100 ezren látták.
autósoktató,

Mint arról beszámoltunk, az anyósülésről vezette autóját egy autósoktató, sőt közben telefonált is. Erről videó is készült. Az RTL Híradó megtalálta a felvételen szereplő oktatót, aki nyilatkozott is. Elmondása szerint csupán 300 métert vezetett az anyósülésen, de már nagyon sajnálja a történteket.

Vencel János 24 éve vezet, 18 éve oktat is. Pénteken éppen két oktatás között készült róla a felvétel. “Igen, nem ültem át a másik oldalra. A felelősségemet elvállalom” – mondta az RTL Híradónak

Az oktató szerint bár kívülről furcsa látvány lehetett, biztonságosan vezetett, mert a póttükrök miatt ilyenkor is mindent lát, ami a kocsi körül történik. Azt mondja, az oktatóknak külön vizsgázniuk kell a jobbról vezetésből, hogy bármikor be tudjanak avatkozni, ha a tanuló leblokkol. 

Vencel János elismeri, hogy hibázott, de csak a telefonálás miatt: “Minden embernek van egy édesanyja, akinek szerintem bárki felvenné a telefont még a legextrémebb helyzetben is. Én ezt tettem, ezért is vállalom a felelősségemet“.

A rendőrök az ügyben szabálysértési eljárást indítanak. Még vizsgálják a videót, hogy kiderüljön: pontosan miben hibázhatott az autósoktató. Az RTL Híradó úgy tudja, néhány tízezer forintos bírságra számíthat.

Kiemelt fotó forrása: RTL / RTL Híradó – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top