nlc.hu
Szabadidő

Vádemelés a káoszt okozott a médiasztár ellen

Zavargásra való felbujtással vádolják a New York-i káoszt okozó médiasztárt

A rendőrség szerint az eset rámutat a közösségi média erejére és egyben a veszélyeire is.
Kai Cenat

Zavargásra való felbujtással és törvénytelen gyülekezésre felhívással vádolták meg azt a közösségi médiasztárt, aki fiatalok ezreit csődítette New York belvárosába káoszt okozva.

Mint arról beszámoltunk, a közösségi médiaoldalakon összesen 13 millió követővel rendelkező Kai Cenat szerdán meghirdette, hogy péntek délután egy kamionból különböző műszaki eszközöket, játékkonzolokat ad ingyen annak, aki a Manhattan közepén fekvő Union Square-re kilátogat, és válaszol néhány kérdésre. A megadott időpont előtt összecsődült fiatalok zavargást kezdtek, autókat rongáltak meg, és különböző tárgyakat dobáltak a kivonuló rendőrökre, akik tömegoszlatásba kezdtek a rend helyreállítása érdekében. A hatóság 65 embert vett őrizetbe, akiknek mintegy fele 18 évnél fiatalabb. 

A rendőrségi beszámolók szerint a néhány száz fős tömeg pedig percek alatt nőtt több ezressé. A tömeg a járművek, köztük rendőrautók mellett üzletekben is károkat okozott, és többek között az éttermek vendégeinek asztaláról elvett ételekkel dobálta a rendőröket.

A médiasztárt előállították, és szombat reggelig bent tartották a rendőrségen, ahonnan augusztus 18-i bírósági időponttal engedték szabadon, akkor ismertetik vele az ellene felhozott vádakat.

(MTI)

Kiemelt fotó forrása: Instagram / @kaicenat

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top