nlc.hu
Szabadidő
Hangulatos budapesti kávézók

5 hangulatos budapesti kávézó a zavartalan pihenéshez

Finom kávé egy hangulatos helyen – így nem lehet rossz kedvünk. Látogassuk meg ezeket a helyeket, ha tanulni, dolgozni szeretnénk, vagy csak barátokkal lenni!

Budapest, a csodálatos Duna-parti város nem csak lenyűgöző történelmi épületeiről és pezsgő éjszakai életéről híres, hanem gazdag kávékultúrájáról is. A város számos cuki kávézóval büszkélkedik, amelyek szemet gyönyörködtető édességeikkel és kiváló minőségű kávéikkal vonzzák a látogatókat.

Latte artot készítő barista.

Budapesten bárhol ihatunk finom kávét

Nem számít, hogy egy csésze finom kávéra vágyunk, barátainkkal szeretnénk időt tölteni, esetleg dolgozni megyünk, számos lehetőség közül tudunk választani. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány kávézót, ahol nemcsak ízlelőbimbóinkat kényeztethetjük, hanem a látványban is gyönyörködhetünk. 

1. Kelet Kávézó és Galéria

Könyvimádók, figyelem! Ha olyan helyet keresünk, ahol könyvek vesznek körül és jó a hangulat, akkor ez a számunkra tökéletes hely. Kiváló minőségű kávékat és házi süteményeket fogyaszthatunk, miközben a barátságos légkör és a modern dizájn kellemes kikapcsolódást nyújt a város forgatagában. Lehetőségünk van könyvespolcunkat is frissíteni. Elvihetünk (naponta 3) nekünk tetsző könyvet, amennyiben hozunk helyette valamit cserébe.

2. La Donuteria

Minden csupa rózsaszín, és pont ezért imádjuk! Lehet, egyeseknek sok ennyi pink egy légtérben, de még így is megéri ellátogatni. A meseszerű kávézó nemcsak finom kávékkal szolgál, hanem hatalmas és istenien finom fánkokkal is. Rengeteg ízesítés közül választhatunk, szinte minden megtalálható, amit csak el tudunk képzelni. Ha még ez sem győzött meg, akkor az aranyos rózsaszín bögrék és csészék fognak!

3. Fekete Kávézó

A belváros szívében, a Fekete – vagy ahogy gyakran írják: fekete – egy kis, eldugott kávézó. Látogassunk el, ha elfogyasztanánk egy csésze isteni kávét egy csendes zugban. Kiülhetünk a teraszra is, így a szemünk sarkából követhetjük a város történéseit. Ha igazán nyugalomra vágyunk, akkor foglaljunk helyet bent, ahol a családias légkör miatt teljesen otthon érezhetjük magunk. A lágy zene és a finom kávéillat mellett zavartalanul végezhetjük napi teendőinket.

4. Cafe Bene Látványkávéház és Galéria

A kávézó neve magáért beszél. A rengeteg színes festmény miatt azt se tudjuk, merre kapjuk a fejünk. Itt biztosan eltelik egy kevés időbe, ameddig megcsodálunk mindent. Ebben a művészi káoszban igazán könnyen megtalálhatjuk belső békénk a komfortos közeg miatt. Ha még valami hiányzik a teljes lelki békéhez, akkor ezen lehet könnyen segíteni egy finom kávéval.

 5. Six Letter Coffee Co.

Az ajtón belépve hirtelen olyan, mintha nem is kávézóba léptünk volna, hanem egy másik világba. A rengeteg égő miatt fényárban úszik a hely, így meg tudjuk csodálni a kávézó beltéri designját. Szokatlan anyagok és formák ötvözete a kávézó, de ettől még kiváló helyet biztosít azoknak, akik csendben elfogyasztanának egy csésze finom kávét. 

Budapest kávézói igazi édes oázisok a városban, ahol nemcsak a kávé és a sütemények, hanem a hangulat is feledhetetlen élményt jelent. A városban való barangolás közben érdemes kipróbálni néhányat ezek közül a helyek közül, hogy átéljük a magyar kávékultúra és az édes élvezetek varázsát! Ha a fentiekben már mind jártunk, akkor van még 3 ajánlatunk:

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top