nlc.hu
Szabadidő

Piranha került elő a Temesből

Piranhát fogott egy horgász a Temes folyóban

Akváriumban nevelkedhetett.
piranha

Piranha akadt horogra Romániában, a Temes folyóban – számolt be a maszol.ro. Gilisztával horgászott egy férfi Kastély (Coșteiu) község környékén, amikor kifogta a hústépő fogakkal rendelkező, egzotikus halat. Azonnal értesítette a hatóságokat.

A Dél-Amerikában honos ragadozóhal – a hatóságok feltételezése szerint – akváriumban nevelkedett, majd a tulajdonosa a folyóba dobta.

Mint a portál megjegyzi, ragadózóhal szabadon engedéséért 7500 és 15 ezer lej (átszámítva mintegy 580 ezer – 1,2 millió forint) közötti bírságot is kiszabhatnak Romániában.

Amúgy nem ez az első eset, hogy romániai folyóban piranhát fogtak. Tavaly két nagyváradi férfi talált egy vöröshasú példányt a Sebes-Körös partján. Igaz, az már élettelen volt, amikor a két környezetvédelmi aktivista rábukkant, amikor Nagyvárad belvárosában a Sebes-Körös partját takarították. De korábban találtak már az észak-angliai Yorkshire megyében lévő tóban is piranhákat. Akkor az tűnt fel, hogy egyre kevesebb volt  a hal és a kacsa a tóban. Minden bizonnyal a rettegett ragadozóhalaknak áldozatául estek. Akkor is egy hobbiakvarista engedhette el a tóban a veszélyes halakat. 

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top