nlc.hu
Szabadidő

Meghozza a nyár végi lehűlést a hidegfront

Kettészakítja az országot az enyhülést hozó hidegfront

Tízfokos különbség is lehet az országban, miután hazánk fölé érkezik a hidegfront.

Hétfő délután éri el a nyugati országrészt a kánikula után felfrissülést hozó hidegfront – írja az Időkép.

A lassan mozgó, hullámzó hidegfront szerdára keleten is véget vet a forróságnak, és a hét közepén távozik kelet, északkelet felé.

Addig viszont még marad a hőség, ami miatt vasárnapra az ország egész területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Két megyét leszámítva másod- vagy harmadfokú a jelzés: 

Kettészakítja az országot az enyhülést hozó hidegfront

Hétfőn aztán jön az enyhülés, délután nyugaton már záporok, zivatarok jelzik a front érkezését. Kettősség lesz az ország időjárásában: míg nyugaton már 30 fok alatt, máshol még 31 és 38 fok között tetőzik a hőmérséklet, a legmelegebb keleten, délkeleten lesz.

Ezt jól mutatja, hogy míg az ország nyugati részére zivatar miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést…

Kettészakítja az országot az enyhülést hozó hidegfront

…addig Csongrád-Csanád és Békés vármegyékre még harmadfokú a hőség miatti figyelmeztetés, több keleti megyében pedig másodfokú:

Kettészakítja az országot az enyhülést hozó hidegfront
Kedden lassan kelet felé halad a front, de keleten, északkeleten még marad a kánikula, az ország északkeleti csücskében 34-35 fok is lehet. A Tiszától nyugatra 25-30 fok között várható a csúcshőmérséklet.

Szerdán a front keleten, északkeleten okozhat záporokat, zivatarokat, így végre arrafelé is enyhül a kánikula. Ott 28-29 fok körül, máshol 22 és 27 fok között alakulhatnak a maximumok.

(Kiemelt kép: Unsplash)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top