nlc.hu
Szabadidő

Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmje a velencei filmfesztiválon

Díjat nyert Reisz Gábor új filmje a velencei filmfesztiválon

A rendező harmadik nagyjátékfilmje a velencei filmfesztiválon debütált, és díjat is kapott.

Reisz Gábor Magyarázat mindenre című filmje nyerte a legjobb film díját a 80. Velencei Nemzetközi Filmfesztivál Horizontok nevű szekciójában – közölte a forgalmazó Cirko Film.

Reisz Gábor rendezõ a Horizontok nevû szekcióban a legjobb filmnek járó díjjal a 80. Velencei Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén 2023. szeptember 9-én

Reisz Gábor rendező a Horizontok nevű szekcióban a legjobb filmnek járó díjjal a 80. Velencei Filmfesztivál díjkiosztó ünnepségén 2023. szeptember 9-én. A díjat a Magyarázat mindenre című filmjéért ítélték oda (Fotó: MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari)

A díjat a fesztivál záróceremóniáján a Lidón vette át a rendező, akinek ez a harmadik nagyjátékfilmje. A forgalmazó szerint a film velencei fogadtatása egyöntetűen pozitív volt.

A Magyarázat mindenre egy 18 éves fiú botrányba torkolló érettségi vizsgájának történetén keresztül fest reális képet egy kettészakadt országról. A főbb szerepekben Adonyi-Walsh Gáspár, Znamenák István, Rusznák András, Hatházi Rebeka, Sodró Eliza, Kizlinger Lilla és Urbanovits Krisztina láthatók.

A Magyarázat mindenre október 5-én kerül a magyar mozikba, de szeptember 22-től premier előtti vetítéseken is látható.

A Magyarázat mindenre Reisz Gábor legerősebb rendezése – írta a filmről az nlc kritikusa. Az alkotás ugyan eszenciálisan magyar, a külföldi közönség mégis értheti és értékelheti: a politika szinte mindenhol megosztja a társadalmakat.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top