nlc.hu
Szabadidő

A szlovákiai Bező buszmegállójában hagytak egy csecsemőt.

Temető mellett, dobozban hagyták ott a kétnapos csecsemőt

Egy járókelő vette észre a dobozt, amiből különös hangok szűrődtek ki.

Az Ungvár mellett, de még Szlovákiában lévő Bező (szlovákul Bežovce) temető melletti buszmegállójában hajmeresztő csomagot talált egy járókelő. Egy fadobozból furcsa hangok szűrődtek ki, így a megtaláló alaposabban is szemügyre vette azt.  Miután meglátta, hogy egy elhagyott csecsemő van a dobozban, értesítette a rendőrséget – írja az Új Szó. A helyszínre érkező mentők megvizsgálták a kisfiút, ezt követően

Buszmegállóban, dobozban hagyták a kétnapos csecsemőt

stabil állapotban szállították kórházba.

A gyereket röviddel a születése után hagyhatták magára, legfeljebb kétnapos lehet. A dobozban gondosan betakarva hagyták. A rendőrök több nyomot is rögzítettek, emellett a környékbeli kamerafelvételeket is vizsgálják – az ügy részleteivel együtt.

Itthon legutóbb augusztus közepén történt hasonló eset:

A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet Madarász utcai baba mentő inkubátorába reggel hétkor tettek be egy babát.

A kórház Facebook-oldalán közölte, hogy az újszülött kislány és 2100 gramm tömegű, megvizsgálták és egészséges. A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet intenzív osztályának dolgozói Madarász Panna névre keresztelték a kisbabát. Az angyalföldi, Madarász utcai kórházban

2009 óta működik babamentő inkubátor.

Azóta összesen 11 baba sorsát sikerült vele megkönnyíteni, akiknek az édesanyja egyetlen esetben sem jelentkezett utólag. A babák szinte mindig hajnalban érkeznek, újszülötten, vagy többnapos korukban, a legtöbben felöltöztetve.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top